Nefunkční žehlička
Moderátor: Moderátoři
Po výmněně nové plotýnky , s namontováním starého termostatu jsem jí zapnul a šel si uvařit kafe. Za chvilku mě probral z pocitu dobře provedené práce čpavý smrad. Když jsem doběhl k žehličce tak po nové plotýnce stékaly kapky hliníku, jako voda po oroseném okně. Starý provozní termostat selhal ! Topné těleso mělo takovou teplotu, ze tavilo hliník.Není tedy pravda, že dříve shoří těleso. Pravda je asi, že když odtaje hliník a těleso vypadne na stůl tak shoří barák a při tom teprve vypne jistič. Pozdě ale. Proto výrobci montují tepelné pojistky, je to v podstatě jako havarijní termostat.
Jirka
fero7 píše:Odpor je pred dutnavkou bezne. Skor vynimkou je ak tam nie je.vinca píše: (ale co by delal u doutnavky??)
Tvoja uvaha je mimo, a preto moze byt mimo aj nasledna otazka na poistku.
Ak odisiel iba odpor, tak zehlicka pojde, nesvieti iba kontrolka.
Asi by to vyriesil obrazok.
prave ze ta zehlicka nejde vubec, protoze nesviti doutnavka a jak jsem psal, tak u ni je shorela (totalne shorela soucastka) a nejde poznat,zda-li se jedna o rezistor nebo tepelnou pojistku, z puvodni soucastky zbyl jen ohorely prach.
Fotky jsem prilozil.
- Přílohy
-
P1090041.JPG- (156.76 KiB) Staženo 84 x
- Přílohy
-
P1090045.JPG- (215.86 KiB) Staženo 85 x
-
P1090044.JPG- (294.4 KiB) Staženo 86 x
-
P1090043.JPG- (239.13 KiB) Staženo 90 x
-
P1090042.JPG- (42.94 KiB) Staženo 77 x
Hladat som takuto: http://www.gme.cz/axialni-teplotni-poji ... -p530-047/workhard píše:Tepelná pojistka tam je, ale vypadá sepnutádruhé foto.
Ale mas pravdu, je tam ochrana riesena inym sposobom.