Doporučíte mi stavbu DPA1000? > Stavím Andrlíka
Moderátor: Moderátoři
Doporučíte mi stavbu DPA1000? > Stavím Andrlíka
CZJKP1 píše:jsou preco i mene vykonne a tudiz jednodusi DPA.
Jirko, Jirko, Jirko . . .
. . . když má zesik menší výkon, neznamená, že musí být jednodušší !!!
tvůj problém je v tom, že ani hotové zařízení, jenom se závadou, jsi nebyl schopen sám opravit
a teď chceš stavět novou věc, kde si vytvoříš hned několik problémů najednou . . .
(třeba tím, že chceš použít součástky "co dům dal")
Myslíš si, že to budeš schopen sám uchodit ?
Rozhodnout se musíš sám, tak jako následky svého rozhodnutí taky poneseš sám . . .
Otázka je, jestli má cenu kupovat stavebnici. Když to porovnám s mím problémem tak vyleptat plošnák a vyvrtat ho a osadit je pro mě to nejjednodušší. Spíše mám obavy z té druhé čási, tj. oživení, a nastavení pracovních bodů, klidových proudů, softstartu atp.. Prostě abych něco nepřesral a neodpálil to. Pravdou je, že to za příplatek dělají i v té firmy..
Jinak DPA1000 se mi z nějákého důvodů líbí, třeba tato fotka je velmi půvabná.
http://www.zewel.tuliscz.com/pictures/d ... 1000_1.jpg
Tranzistory by nebyly problém, to bych vypájel z tady těch homemade zesilovačů 20W mam tu toho tunu osazené KD607+617 (jakoby transiwatty 40).
Ten výkon by byl tedy zbytečný, ale mě se líbí spíše to provedení.
Pravdou je, že jsem koukal na 50W DPA, a je stejně složitý jako toto..
Jinak jaké byly transiwatty, prý jich byla snad 23 druhů, někde psal snad sinclair, prostě bych chtěl nějáký zesilovač s tranzistory, tak 150W-250W. (nějákou tu rezervičku si tam nechám)
A co Andrlík, ten je taky složitý že? Tam by se dalo taky ztoskotat.......?????
Jinak se mi líbí 250W verze, ale je to na mě dost peněz, vím, že ej to úměrná cena.. čím se liší SPV250 a SPM250
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Protoze se mi nedari ozivovat nejruznejsi VF prijimace, vysilace, uz mi to prestalo bavit.
To se jednoho dne zlomí a pak už to půjde, já jsem svoje první VKV rádio oživoval asi půl roku (a to jsem měl přístup k polyskopu), druhý už jen pár hodin (a bez polyskopu).
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
http://zosilnovace.eu/Zosilnovac100W.htm
Jenže mi tam chybí jakýsi ,,hlavní šperk" a to komplementární tranzistory KD607/KD617..
Jaký byste měli na to názor je to blbuvzdornější než-li všechny řady DPA, nebo je to nastejno???
Nebo třeba zesilovač od P. Andrlíka (až na to připojení tranzistorů drátama).Předělávat v eaglu se mi to nechce, určitě by mi to kmitalo.. Jinak jak je to s p. Andrlíkem, je naživu? Něják jsem o něm na netu zmínky nenašel, ani pod jeho volacím znakem...Možná špatně hledám
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=10181&p=3
Možná se ještě zkusím zeptat na audioforu, pokud se nikdo neozve že to má tady..
Vlastně jsem ani nevědel že ty bastly jsou TW40 a TW120 až při tom, kdy někdo tu napsal o transiwattu a hned jsem zvídavě googlil