Prevodnik USB na LPT

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Prevodnik USB na LPT

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Dobry den vsem.
Nemate nekdo, prosim, tip na prevodnik USB/LPT, ktery by vytvoril univerzalni LPT port, pouzitelny treba pro programator. Koupil jsem v nevedomosti prvni kabel ktery jsem v obchode videl a vysledkem je jen "Podpora tisku pres USB" nebo tak nejak.
Tak kdybyste mel nekdo nejake prakticke zkusenosti, uvitam je. NB mam s W7 prof. 64b. Myslel jsem, ze vsechny paralelni prevodniky funguji stejne jako ty seriove, ale ono to tak uplne neni.
Diky.
Petr Filipi
jarda
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od jarda »

Asi je už za zenitem. Programátory jsou na USB, a LPT není nejen na NB, ale ani na PC. Kábly jsou na ještě vhodné LPT tiskárny/USB. A i ELNEC dělal napalovačky na seriový port.
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

Převodník USB-LPT využívá služeb Operačního systému. Např. pro tiskárnu je to v pohodě.
Pokud programátor vymyslel program pro nějaké zařízení připojené na LPT a použil přímé adresování, přímý přístup na port, přímý zápis nebo čtení jednotlivých bitů na portu, asi těžko najdeš převodník, se kterým se to podaří rozchodit...
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

zajímavé čtení a popis problémů s LPT je tady

blbě se to shání . . . a stojí to balík . . .
tady
a tady
a možná tohle
nebo tohle
warp

#5 Příspěvek od warp »

Opravdu, jak tu je zmíněno, tento USB/LPT převodník není možno použít - potvrdili mi to dokonce odborní prodejci, neb jsem to taktéž pro sebe řešil. Je však možnost adapteru do PCMCIA/EXPRESS CARD (např. delock.cz), pokud máš v NTB příslušný slot. Další problém bude asi s WIN7-64bit (ovladače a komunikace s progamátorem vč. jeho programu), jedině snad v XP modu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“