Solární ohřev

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jezevec »

Základním problémem tohoto systému je to, že je ohřívána přímo užitková voda, což to degraduje jen na nějakou letní sprchu na zahradě.
Asi proto ta nízká cena.
Crifodo

#17 Příspěvek od Crifodo »

p32 píše:Tím, že je to kravina jsem myslel jako celek.

Asi jsem natvrdlej, ale význam té věty mi uniká.

Ta sestava, uváděná jako německá, buď někomu dává smysl, nebo nedává. Oproti užitkové vodě denně ohřívané v bojleru elektřinou se takový funkční celek může zaplatit v krátké době, dejme tomu za dvě sezóny.
Rakušáci si podobné sestavy vyráběli v družstvech svépomocí dávno, před 25-30 lety, když ještě o zelených parazitech a direktivách nebylo ani slechu. Z měděných trubek a fólií, a rozhodně by to nedělali, kdyby jim to nedávalo ekonomicky smysl.
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Za dvě sezony se to zaplatí určitě - mně teda. Uchycení a podobné ptákoviny no problem, i s materiálem. 5m spádu by myslím stačilo. A tak nějak vidím nahoře termostat a u bojleru servo s ventilem solar/bojler..
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

To by ti bylo na dvě věci-ten beztlaký system . No jsou zde elektrikáři . Prostě kombi boiler a je to . :bigok: Ty skleněné vakuotrubky jsou ono . Jen musíš vyřešit regulací dostatek energie v přechodných obdobích - většina roku . :D :D Jak je vícekrát psáno , dva boilery . Tímto krmit první a předehřev tlačit do druhé , který případný nedostatek dotlačí na provozní teplotu . Tím využiješ i ohřev o např. deset stupňů . V období dostatku energie zapneš ochoz druhého boileru , ale nemáš jistotu .
frantajetel11

#20 Příspěvek od frantajetel11 »

Já teda koukám na ten větší - 180.
http://www.maxgarden.cz/www-maxgarden-c ... ERG-SE-180

Všude píšou 18 trubek a ať počítám jak chci, tak napočítám vždycky 15. Kuwa jsem slepej, nebo si tam za ty prachy dovolej dát "ilustrační" obrázek???
Nebo že by to byl ten důvod skvělý ceny???
TAKJAN

#21 Příspěvek od TAKJAN »

Vím, že jsou lepší dva bojlery a předehřev. Na tomhle se mi ale líbí, že to na zimu vypustím, nemusí tam být nemrzka a není to tlakové. Kámoš má jeden bojler, předává teplo přes spirálu a bojler na 80st. Potom se mu to ne střeše dost slušně tlakuje..
helios

#22 Příspěvek od helios »

Mám dojem, že na zimu bude treba demontovať aj solárne trubice, aby ich mráz neroztrhal...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Andrea

#23 Příspěvek od Andrea »

Proč by je měl mráz roztrhat?
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Toho Fridexu tam bude pár litrů a opravdu tu techniku využiješ . Vše ostatní je jen poloviční řešení .
helios

#25 Příspěvek od helios »

Andrea:
Podľa toho schématického obrázku to vyzerá, že tou solárnou trubicou preteká priamo ohrievaná voda, nie je to systém "heat pipe", ktorý má vlastné médium prenosu tepla nezávislé na kvapaline v zásobníku. Možno aj preto je cena tak nízka oproti iným solárnym ohrievačom. :?:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Andrea

#26 Příspěvek od Andrea »

Aha, já myslela, že to má heat pipe, tak pak je ta cena jasná.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“