Halogen s automatickým rozsvícením s IR snímačem

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xxxe

Halogen s automatickým rozsvícením s IR snímačem

#1 Příspěvek od xxxe »

Zdravím,koupil jsem halogenovou lampu s IR a nastavovacím trimrem pro citlivost,dobu svícení a nastavení den/noc kdy má svítit.Jenže od namontování se nedá seřídit a když už si myslím že se to povedlo nastavit tak třeba 3x zhasne a pak už ne.Když má zhasnout tak jen problikne a svítí dokuď ho nevypnu od napájení vypínačem.Je to zřejmě výrobní zmetek tak se chci optat jestli někdo nemáte schéma nebo radu co s tím,kromě reklamace ta asi bude ale když dovezu stejný šmejd tak už to pak rozeberu.
Dík
Přílohy
halogen.jpg
(53.72 KiB) Staženo 111 x
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Kdysi jsem se v podobných zařízeních vrtal, tak poradím se zaměřit na trimry- občas to byly pěkný kšunty.
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

Díky za napsání,když dostanu jiný na reklamaci a bude se chovat stejně tak se na ně zaměřím nebo rovnou nahradím.
No taky jsem je podezříval ale zase jsem si říkal je to nové a nikdo s tím nekvedlal.Vypadá to tak že to začne blbnout po zahřátí,asi 4 dny nazpět svítilo slunce přímo na lampu a cca po dvou hodinách se rozsvítila lampa i když byl den a už nezhasla.(asi jak se něco sluncem uvnitř ohřálo)Zrovna tak se to chová když se zdá že už je funkční,po pár zapnutí a vypnutí už nezhasne a zůstane svítit klidně celou noc až do rána.
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Nesvítíš si náhodou i odrazem na čidlo. IR senzor dokáže teplo z halogenu pěkně rozhodit.
..to bude jen ňákej odpůrek
xxxe

#5 Příspěvek od xxxe »

Je asi metr od stěny domu.Je ale divný že to někdy funguje a někdy se zblázní a nezhasne vůbec.Už jsem kolem baráku ořezal všechny stromy že jsem to dával za vinu větvím jak se hýbou ale ani po vykácení všeho co mohlo ovlivnit IR se to nezlepšilo.Prostě třeba po 10ti minutách provozu už pak nezhasne.
helios

#6 Příspěvek od helios »

Niektoré z týchto lámp majú problém pri nastavení maximálnej citlivosti PIR. Skús (ak sa dá) citlivosť znížiť. Taktiež býva problém pri kolísaní napätia siete, pri podpätí (okolo 200V a menej). Niektoré reflektory mi takto cyklovali až kým sieť nemala aspoň 215V.
To je daň za nízku cenu týchto reflektorov... :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
xxxe

#7 Příspěvek od xxxe »

Napětí má 225-228V.Trimr pro citlivost jsem měl na minimum a to bylo nejhorší ale reagovalo to na pohyb hned.Nejlépe to funguje když je vytočený na max. ale je tam prodleva asi 2 s než to reguje.Vypadá to jako když tam je něco špatně uvnitř.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Asi podobné . Když ji zapnu za dne do sítě , tak vícekrát nezhasne , než zhasne . Když zapnu za šera či tmy , no problém . Stejné cca 10let . Asi nějaká konstrukčka .
xxxe

#9 Příspěvek od xxxe »

No včera jsem opět nastavil a fungovalo to až do neška do večera,3x vyplo a pak zas hovno!Šmejd 🤐 poletí k prodejci.
ohryzek36

#10 Příspěvek od ohryzek36 »

Tento halogen sice neznám, ale už jsem viděl podobné závady u zařízení, které byly ovládané triakem - sice to byly hlavně motory a tak, ale princip je stejný. Jednoduše to dělal triak, který sice nebyl úplně vadný, ale po zvýšení teploty okolí (třeba začalo hřát těleso blízko desky a tak) začal vodit, popřípadě po sepnutí už nešel "vypnout" - po ochlazení zase vše OK. Takže jestli se ta elektronika zahřívá od halogenu nebo od slunce, tak bych prověřil tohle - už mě to párkrát pěkně vypeklo :) .
xxxe

#11 Příspěvek od xxxe »

Tohle sundám zase ze zdi a půjdu ho reklamovat.Když to bude dělat i to po reklamaci tak to rozeberu a omrknu co tam v tom zázraku vlastně maj.
Zatím díky.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“