INT0 někdy nezareaguje

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TommyNET

#16 Příspěvek od TommyNET »

Problém INT0 vyřešen reklamací procesoru. Zakopanej pes byl celou dobu v tom, že procesor prostě někdy nezareagoval na hranu a nevyvolal interupt. Přišel jsem na to tak že v interaptu jsem si na chvilku hodil jedničku na jednu nožičku. Pak sem si to celé hodil na generátor a osciloskop. Hned bylo jasně vidět jak reaguje na hranu. Každopádně jinej procesor maká bezchybně.

Atlan píše:No rad by som videl aj schemu lebo stavba zapalovania nieje len o softe ale aj o schmeme a prevedeni dps.

Tam neni nic zvláštního. Na bastlící desce je zatim jen procesor, tlačítko, dioda a par pullup 1k rezistoru. Pro účely testování mi to bohatě stačí. S DPS zatím nepospíchám pač mám na to celou zimu a neni kam spěchat.

Díky všem za pomoc.
Atlan

#17 Příspěvek od Atlan »

Tak si tam dopln aspon kondik 100n +10uF na napajanie. P.S. tie provcaky mam tusim v praci, nejaky expert vymyslel zadavanie adresy napojenim pinov procesora priamo na UCC alebo VSS, tak ze pri odbornej manipulacii s procesorom (modulom ) sa odpalia vyvody na porte pripadne to zo sebou zoberie este dalsie piny.
TommyNET

#18 Příspěvek od TommyNET »

Atlan píše:Tak si tam dopln aspon kondik 100n +10uF na napajanie. P.S. tie provcaky mam tusim v praci, nejaky expert vymyslel zadavanie adresy napojenim pinov procesora priamo na UCC alebo VSS, tak ze pri odbornej manipulacii s procesorom (modulom ) sa odpalia vyvody na porte pripadne to zo sebou zoberie este dalsie piny.

Neboj, kondíky tam mám. Jak na krystalu tak na napájení. Ale tak to považuju za automatiku je tam dát :D Ani mě nenapadlo se o tom zmínit. Taky jsem experimentoval s kondíkem na vstupním pinu interruptu abych eliminoval případný zákmity od tlačítka ale prd platný.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“