HP DeskJet 930C - problem

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vopi

HP DeskJet 930C - problem

#1 Příspěvek od vopi »

Zdravím všechny

a poprosil bych o malou radu k teto tiskarne - najednou mi zacala hlasit, že barevna tiskárna je nepřítomna, ale cartrige tam je i vcetne naplne - na zaklade tohoto mi odmita tisknout.
Nesetkal jste se nahodou nekdo s touto zavadou, popřípadě nenechá se nejak donutit aby slo tisknout i bez barevne naplne ??

Diky
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Problém je zže v cartrige je čip který řekne NE. Je to ochrana proti znovunaplění.
Internet - metla lidstva
kodl11

#3 Příspěvek od kodl11 »

rezis píše:Problém je zže v cartrige je čip který řekne NE. Je to ochrana proti znovunaplění.

Taky řekne ne, když je nápln prošlá (stará). Zkus posunout čas ve Win. o měsíc nebo 2 zpátky...
vopi

#4 Příspěvek od vopi »

to jsem netušil, že ta cartrige je tak chytra, ale zajímalo by mě, zda to jak řekne ne či ano není jen nějaká log. uraveň na nějakém pin, potom by se to dalo lehce obejít.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Oldradio »

V tomhle modelu ještě ochranné čipy nebyly a kdyby tam byl, tak posun data ve Win nepomůže, záznam o expiraci do čipu je nevratný.
Pokud jsi tiskl s prázdnou barevnou tiskovou hlavou, tak po nějaké době dojde k propálení vyhřívacích odpůrků v tryskách, protože se nechladí přitékajícím inkoustem a tiskárna zjistí otevřený obvod. Druhá možnost je vadný kontakt ve vozíku. Když otevřeš víko, nahoře jsou symboly indikující stav tiskové hlavy a vozík k příslušné dojede. Ukazuje to nízkou hladinu inkoustu nebo závadu tiskové hlavy?
vopi

#6 Příspěvek od vopi »

no prave, ze to ukazuje zavadu tiskove hlavy - znamej ma skoro tu samou a tak mi pujcil svoji skoro novou barevnou a ta slape, takze je jasne, ze cartrige je kantare, a proto jelikož netisknu vubec barevne, tak se pidim, zda to nejde obejit, popripade, kdyby nekdo mel nejakou vyjetou, ale funkcni, tak bych ji vzal.
hafca

#7 Příspěvek od hafca »

Koukni se na tyhle stránky http://www.alotofthings.com/supportforrefillers/resettingthehpid.html. Na nic je návod na reset hlav pro některé HP tiskárny. Několikrát jsem to použil a fungovalo to. Kdyby bylo nejhůř, někde bych našel i český povídání, ale je to tam dost názorný.
baci

#8 Příspěvek od baci »

Zkus kontakty na náplni a na vozíku očistit lihem nebo něčím podobným.
vopi

#9 Příspěvek od vopi »

Tak jsem se pokusil o reset dle toho linku od Hafci - reset se povedl, ale ta cartrige je hotova - po pusteni je vse OK, tisk trva dlouho a potom to hodi do chyby na barevne cartrige, takze dle toho soudim, ze je spatna ! No nic prestavam to hrotit a koupim nejakou neoriginalni, coz jak jsem koukal vyjde kolem 600 a bude hotovo !

Diky vsem za pomoc, ten link od Hafci si schovam ! Diky
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“