Převinutí cívky subwooferu
Moderátor: Moderátoři
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- alesak1188
zkus se zeptat v ac akustika,známý si tam nechával převinout spálenou cívku na subwoferu a byl spokojen
http://www.ac-akustika.cz/
Když je cívka upálená hned na kraji, tak to bývá často způsobeno i zákmitem zsilovače. Aby se Ti to neopakovalo....
Cimbalu bych si rozmyslel. Zkus raději Kříže - tel.: 602558756
- alesak1188
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- alesak1188
No ta trubka ti tvoří závit nakrátko, se všemi důsledky, které vznikají při buzení cívky střídavým proudem a pohybem v magnetickém poli. Vlastnosti toho reproduktoru to určitě oproti originálu (negativně) ovlivnilo.
Proto možná repro hraje "lépe" než před tím.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- alesak1188
Eleman píše:8O Ty jsi namotal tu cívku na hliníkovou trubku?
No ta trubka ti tvoří závit nakrátko, se všemi důsledky, které vznikají při buzení cívky střídavým proudem a pohybem v magnetickém poli. Vlastnosti toho reproduktoru to určitě oproti originálu (negativně) ovlivnilo.
Proto možná repro hraje "lépe" než před tím.
Můžeš mi trochu lépe objasnit to, jak mi může trubka vytvořit závit nakrátko, za pomocí izolovaného Cu drátu na lakovaném povrchu plechovky? A taky to jak hodně velikej vliv má Al plech (neferomagnetickej materiál) na magnetické pole cívky reproduktoru a buzeného kvalitní DC složkou na výstupu mého zesilovače? Že by magnetické pole zmenšoval, bo dokonce pohlcoval?
- alesak1188
ZVUK2000 píše:alesak1188 píše: Našel jsem nějakou starou cívku z trafa a měla přesně 8 ohmů.
Ty máš měřič impedance?
A proč bych měl napájet mou cívku 2x4ohm střídavým proudem sinového průběhu? A kryž jsem ji tudíž nenapájel, tak jsem multákem měřil pouze činnou složku "impedance" a tj. ohmický odpor, cívka je totiž napájena kvalitní DC složkou na výstupu mého zesíku, jak tady už někdo předtím napsal a u obvodu napájeného stejnosměrným proudem měřit impedanci jo?