Aky free program na optimalizaciu systemu v PC doporucujete?

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tiktak1953

Aky free program na optimalizaciu systemu v PC doporucujete?

#1 Příspěvek od tiktak1953 »

Mal som v PC Advancet System Care,teraz po inst.noveho OS by som chcel nieco podobne , docital som sa o nom ze nie je dobry. V PC mam len zastaraly Eset Nod 32 anti.CCleaner mam tiez.Ponuknite nieco dobre na optimalizaciu,ak toto podla vas nestaci.Vdaka.
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Otázkou je, co si představuješ pod pojmem optimalizace systému. Pokud jde hlavně o ochranu PC před škodlivým softwarem, tam zpravidla postačí standardní windowsácký firewall plus slušný antivir ve free verzi (výboná je třeba Avira Free). Čas od času je možné projet systém třeba právě Ccleanerem, ale nepovažuji to za nutnost, respektive nikdy jsem neměl potřebu podobné utility používat, těch pár souorů v temp složkách se dá smáznout i ručně. A to mám kolem sebe několik počítačů, které bez reinstallu jedou na WXP a W7 několik roků v režimu 24/7. Spíše bych řekl, že základem je neklikat na webu na každou pitomost a neinstalovat software, který nepotřebuji. Pak zpravidla ani není potřeba počítač "čistit"...
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

Philip_Fry píše:Pokud jde hlavně o ochranu PC před škodlivým softwarem, tam zpravidla postačí standardní windowsácký firewall plus slušný antivir ve free verzi (výboná je třeba Avira Free)

znáte někdo "COMODO Antivirus", jsou nějaké zkušenosti?
hafca

#4 Příspěvek od hafca »

V dubnovém dTestu vyšel test antivirů. COMODO Antivirus tam nebyl, ale nejlíp vyšla zmiňovaná Avira. Za ní pak G Data, Eset, Kaspersky a další. Sice to byly placené verze, ale free na tom budou nejspíš stejně, tedy pokud je nabízejí.
Naposledy upravil(a) hafca dne 22 říj 2012, 13:33, celkem upraveno 1 x.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

tiktak1953

#6 Příspěvek od tiktak1953 »

Philip_Fry optimalizaciou sys.si predsrtavujem taky soft.ktory by sa postaral o to ,aby z PC odstranil po case zbytocnosti,chranil PC pred skodl.havedov,poupratoval po nich,uvolnil na disku miesto.Mozno som to az tak ako vy nenapisal.Ked si pozriete co ten ASC robil ,tak take nieco.
Tento COMADO anti virus je take nieco?
Tu AVIRU mozem mat s NOD32 a CClenerom,alebo nieco z toho co mam mozem vymazat?Diky pani.
tiktak1953

#7 Příspěvek od tiktak1953 »

Mam dotaz pani,teraz pred troma hod.som si stiahol ako pisal ok1hga ten COMADO antivirus.Dal som kontrolu PC a pri 78% to zastalo.trvalo to vyse 2 hodiny!Neviem co vsetko sa da s tymto COMMADO robit.Dam dva obr.
Ked nemam Advancet System Care,a mam uz len CCleaner,tak tento CCleaner co mam staci miesto ASC v PC vymazat nepotrebne subory,navstevovane stranky,atd?Alebo mi doporucite nieco este?Thank you.
---------------
Tento obr. som opakoval kontrolu PC
Přílohy
2012-10-28_112629.png
(20.7 KiB) Staženo 103 x
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 28 říj 2012, 11:55, celkem upraveno 2 x.
tiktak1953

#8 Příspěvek od tiktak1953 »

Druhy obr.Tu som klikol na skontrolovat teraz.Co sa tu da vsetko robit,keby mi niekto vysvetlil.
Přílohy
COMODO.png
(102.62 KiB) Staženo 116 x
vicious

#9 Příspěvek od vicious »

A ešte odporúčam aj Startup Manažer - ukáže aplikácie spúšťané po štarte win. s možnosťou ich vymazania, teda po štarte sa nebudú zapínať a nezaťažujú systém.
tiktak1953

#10 Příspěvek od tiktak1953 »

vicious vdaka ti.
Je pravda co som pocul,ze ten Advancet Sys.Care free verzia robi ludom po case ako mne problemy?Zo zac.sa mi lubila,raz za tyzden som s nim cistil PC,a dost toho vzdy vymazala.Stale chcela kupit celu verziu, az to nakoniec uz nerobilo dobre si myslim.Cav.
Odpovědět

Zpět na „Software“