Hibernace počítače s MB K8NF3-VSTA

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zirafka

Hibernace počítače s MB K8NF3-VSTA

#1 Příspěvek od Zirafka »

Mám problém s počítačem a nevím co s tím. Zkoušela jsem kde co i se ptát jinde, ale zatím nic.

Situace:

Zapnu počítač a ten normálně naběhne a mohu pracovat. Když chci jít pryč, tak jej převedu do hibernace (režim spánku) a on se po delší době opravdu vypne. Ukládání dat z RAM na disk trvá příšerně dlouho, ale to bych ještě i odpustila.

Když jej pak zase zapnu, tak se místo hlášek BIOSu zobrazí jen modrá obrazovka s nápisem "Resume from hibernation" což je hláška BIOSu a nikoli Windows. Ta naběhnou, ale v 90% případů se po chvilce spustí vypínací sekvence a počítač se zase hibernuje. Po dalším startu už běží úplně normálně.

Co tu mám:

Základní deska: ASRock model K8NF3-VSTA
Procesor: AMD Sempron(tm) Processor 3000+ běžící na 1800.0 MHz
BIOS : American Megatrends Inc. version P1.40 ze dne 10/20/2011 (nejnovější)
Celkem: 1024 MB RAM
Chip set: Northbridge NVIDIA nForce3 250 rev. A1, Southbridge NVIDIA nForce3 MCP rev. A2

Co jsem zkoušela
Všechna možná i nemožná nastavení v BIOSu, update BIOSu, jeho "restart", změnu funkcí tlačítek pro ovládání ACPI, aktualizace Windows...

Co s tím?
Nevím, má někdo nějaký nápad, jak přimět počítač ke korektnímu fungování? Na ostatních celkem třech strojích (z toho jeden pracovní) to funguje normálně. Vypínání i zapínání s vypnutou hibernací funguje rychle a bez potíží. Když ji zapnu, tak to furt zlobí a trvá to neskutečně dlouho (asi pět minut).
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Dosky ASRock mali (maju?) nejaku "super funkciu", ktora ma zrychlovat bootovanie Windows. Na 99 % to robi ona...
Zirafka

#3 Příspěvek od Zirafka »

Fajn, a jak se jí zbavit?
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

pozri ci nemas nainstalovany Instant Boot... ak ano tak ho odinstaluj... myslim ze je to ono,kedysi som ho skusal a spravalo sa to rovnako... v BIOSe na toto nastavenie nieje...
Zirafka

#5 Příspěvek od Zirafka »

keemo píše:pozri ci nemas nainstalovany Instant Boot...

Nic takového instalovaného nemám a není to ani nikde schované v registrech. Leda že by se to jmenovalo jinak.

No ještě mne napadlo to naopak zkusit nainstalovat, jestli se to nebude chovat potom korektně. Jen musím najít CD od desky, ne někde na dně přepravek :-)
TAKJAN

#6 Příspěvek od TAKJAN »

Mám také desku As Rock. Najdi Asrock instantbook a vypni jeho funkce. Dělal mi to taky. Modrá obrazovka resume.... je OK. Výhoda desky je, že ji lze uložit k spánku, který je v podstatě hibernace (XP) a zároveň z ní sám PC naběhne po zapnutí sítě
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“