pračka ARDO Maria 808 neodstředuje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan121

pračka ARDO Maria 808 neodstředuje

#1 Příspěvek od Milan121 »

Pračka asi rok odstavená - vyhazovala pojistky.Mamka prala ma staré dobré miniromo :-)
Vyměnil jsem blokování dvěří jež bylo na uhel a pračka pere,ale když má dojít na odstředování,tak se kromě zapnutí čerpadla vůbec nic nezmění a buben se točí tak jak při praní až do konce daného programu.
Prošel jsem celé forum o praní ,vyzkoušel patřičné finty a zatím nic nezabralo.Tedy kromě výměny programátoru a desky elektroniky.
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

Skontrolovať tlačidlo odstreďovanie ON/OFF
Skontrolovať merač výšky hladiny. Má viac polôh:
-bez vody
-cca 1/2 náplne
-plná výška
Na dne bubuna je hadičkou pripojený merač hladiny-pressostat. V tej hadičke sa vytvorí sajrajtom z praškov a odpadu z tkaním polopriepustná zátka-štopeľ .... po vypustení vody sa tlak v tej trubičke znižuje veľmi pomaly a nepovolí odstreďovanie.
Vyčistiť...., prístup k tej hadičke je zospodu, alebo po demontáži bočnej steny (nemám k nej servisný manuál)
Milan121

#3 Příspěvek od Milan121 »

aha spínač odstředování jsem nezkontroloval,mohl by viset.Snímač výšky hladiny jsem odkontroloval jako první.Jdou na něj tři vodiče,při fouknutí cvakne jenom jednou.Je tam přepínací kontakt?Nebo dvě hladiny a jedna nespíná?
Eleman

#4 Příspěvek od Eleman »

Spíše dvě hladiny, ale není problém to měřením (třeba ohmmetrem) ověřit.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Hifista

#5 Příspěvek od Hifista »

Mi při stejné závadě u Arda pomohlo profouknutí hadičky ke hladinovému spínači. Byla po těch mnoha letech užívání zanesená a zpočátku se stávalo, že pračka neodstředila jen občas, nakonec už pak vůbec. Po profouknutí asi před rokem jede perfektně dále i když má už 13 let.
Milan121

#6 Příspěvek od Milan121 »

spínač hladinový i ten co zakazuje odstředování vpořádku.
Na desce elektroniky dva výkonové odpory 6.2kilo/5W paralelně a jeden přerušený.A to bylo hurá!!dal jiný odpor a zase leda prd.Smutku přemnoho.Potom jsem začal dělat to co dělám nerad,měřil jednu součástku za druhou,až našel ještě jeden odpor 470kilo s hodnotou 6mega.Po výměně odstředuje jak víno!
Proč k závadě došlo, nevím.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“