CTV 2129, obrazovka Thomson

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lipko

CTV 2129, obrazovka Thomson

#1 Příspěvek od lipko »

Ahojte. Mám na opravu túto nefunkčnú TV. Zistené zlé BU 508DF a TDA 8143. Po ich výmene a oprave studených spojov zdroj nabehol no v hrdle obrazovky (THOMSON 55 cm) počuť a aj vidieť ako medzi delami preskakujú modré iskry. Možno to zhodnotiť, ako zlú obrazovku? Pri zapnutí je obrazovka stále tmavá.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CZJKP1 »

Je to sice trochu off k tvému příspěvku. Jednou jsem měl od popelnice takovou přenosnou CRT TV Tesla měla uhl 37, plastovka, a byl na ní myslím vyražen rok 1994 nebo tak něják, možná novější. Byla to plastovka.. Když jsem ji přinesl tak jen bzučel zdroj. Byl proražený tranzistor v řádku. Když sem ho vyměnil, tak TV normálně běžela ale po pár týdnech v TV po zapnutí prsklo a odnesl to znovu tranzistor.. Schválně jsem tam pro zajmavost dal ještě jeden a sledoval co kde prskne, prsklo právě v hrdle obrazárny a tak jsem usoudil že je KO
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

Na tú TV treba nasadiť aspoň voltmeter, potom možno osciloskop...
mirosne

#4 Příspěvek od mirosne »

lipko píše: v hrdle obrazovky (THOMSON 55 cm) počuť a aj vidieť ako medzi delami preskakujú modré iskry. Možno to zhodnotiť, ako zlú obrazovku?

Jednoznačne je vadná
Pozdravujem Vás, Miro.
lipko

#5 Příspěvek od lipko »

Osciloskop nemam. Ale co som sa stretol s iskrenim v banke uz nic nepomohlo. Len som sa chcel poradit.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“