Tiskarna HP LJ 1160, jaky alternativni toner?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferro0

Tiskarna HP LJ 1160, jaky alternativni toner?

#1 Příspěvek od ferro0 »

Zdravim,

na Aukru jsem zakoupil tiskarnu HP LJ 1160. Toner tam sice jeste je (10%) ale uz dochazi. Mate nejakou zkusenost s alternativnimi vyrobci kazet? Treba TONER HP Q5949X-C Ma opravdu kapacitu az 6000 stranek? Da se nejak zjistit kolik procent zbyva aniz bych vytiskl zkusebni stranku? V ovladacich (predvolby tisku) ukazovatel stavu neni.

DIK.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Tui tiskárnu neznám, ale za ty peníze se to dá koupit.
Jestli chceš potvrdit výběr, tak jediná cesta je hledat u firem, na které je spolehnutí. Pár odkazů na podobný toner, že asi bude funkční:

http://interlink.tsbohemia.cz/print-it- ... 39590.html

http://interlink.tsbohemia.cz/xerox-pro ... 62820.html

a na skladě:

http://interlink.tsbohemia.cz/armor-ton ... 93937.html

na skladě i v Brně:

http://interlink.tsbohemia.cz/xerox-pro ... 62821.html
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

ferro0

#4 Příspěvek od ferro0 »

p32 píše:Jestli chceš potvrdit výběr, tak jediná cesta je hledat u firem, na které je spolehnutí.

Vyrobcu je spousta, za original se mi nechce tolik platit. U toneru z Gesu je lakava cena a vyssi kapacita toneru.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Já zrovna myslel jen ty alternativní a GES nemohu posuzovat. Jinými slovy - podle si to tam klidně kup, je to stejné a větší kapacita se určitě nerovná. Proto to porovnání s jiným prodejcem alternativního toneru stejného typu.
ferro0

#6 Příspěvek od ferro0 »

Takze oni doplnej prazdnou origo HP kazetu, vymeni opticky valec, sterky a ja nevim co jeste. Je to tak?
Hejnicek

#7 Příspěvek od Hejnicek »

Tu tiskarnu trochu znam.
Tusim, ze velkokapacitni toner tam nepasoval, mel odlisne proporce.
Kapacita toneru jde zjistit pres SW k tiskarne dodany na original CD.
Na XP je vpravo dole ikona od tiskarny (nemyslim od tiskove fronty).

Jinak tiskarna docela hodne vydrzi.
ferro0

#8 Příspěvek od ferro0 »

Prave ze to CD nemam. Koukal jsem na Download drivers and software a tam pro WIN 7 64-bit nic ke stazeni neni.
Vogon

#9 Příspěvek od Vogon »

Podle mých zkušeností je problém s repasovacíma firmama ten, že nejsou schopni dlouhodobě udržet stejnou kvalitu repasovaných cartridgí. Ať už ink. nebo prachových. Stačí aby se opičák na dílně blbě vyspal, nevyměnil stěrky u celodenní práce a mám na krku cca 50-100 nasraných zákazníků. Spousta repasovacích firem taky používá velmi levný kopírkový prach. Poznat jde podle trochu reliefniho tisku. Tenhle toner samozřejmě masivně obrušuje válec i stěrku. Taky je potřeba důsledně rozlišovat mezi originální cartridgí od NEoriginální firmy, neboli alternativní nebo taky kompatibilní cartridge od repasované cartridge. Ten repas může být samozřejmě repas originálu i altrenativy. Repas alternativy je většinou děs s běsem dohromady.
Takže různě migrujeme od firmy k firmě.
Katastrofa je to povětšinou u cartridgí ARMOR. Dost hrůza je německá firma co tají svý jméno ale její produkty prodávají e-shopy napříč internetem. Identifikovatelná je podle německých terminologií kterou ty e-shopy otrocky kopírují. Brněnský ECOTONER dělá pupínky při reklamacích, takže vyměnit vadný toner je martýrium na dva dny, protože standardní tvrzení jejich technika je: "Mě to tady tiskne a vy tomu nerozumíte (nebo-li ste blbec), ale kvalitu si docela drží.
Dost hrůza jsou repasy od MIPu. Alternativní náplně berou od poláků a to je sázka do loterie. Někdy je modrá fialová, žlutá červená a stěrky mění jenom když špinící toner třikrát reklamuju.
Teď jsme na aukru odchytili docela slušnou firmu ale jsem si jist, že až mu dojdou orig. ještě nerepasované náplně, tak se to zase 🤐, a to je obecně problém všech těchto firem. Dokud mají originály, které ještě nebyly repasovaný je to dobrý a tiskne se slušně. Jak tyhle originály dojdou a začne se používat třetí a další generace, jde to s kvalitou do prdky.
V současné době máme velmi dobré zkušenosti s repas. náplněmi od XEROXu. Jsou sice malinko dražší ale za poslední půlrok se nám nevrátila ani jedna. Dokonce ani fialový toner.
ferro0

#10 Příspěvek od ferro0 »

Vogon

#11 Příspěvek od Vogon »

No třeba ten, to je jedno.

Na Mironetu je roztomilé jejich tvrzení o slevě 500,-
Ještě někdy na jaře tvrdili, že zaplatí hotově 500,- Poté co jsem z nich pod pohrůžkou vymámil dvě pětistovky za nedodaný a špatně popsaný displeje do NB tak opatrně změnili podmínky. Nyní dávají slevu na nákup ale podmínkou jejího uplatnění je odeslání potvrzovacího e-mailu že zboží mají a je doručováno.
Matně si vzpomínám, že na displej do Toshiby a ten jejich e-mail čekám už třetí měsíc.
petrfilipi

#12 Příspěvek od petrfilipi »

Absolutne souhlasim s Vogonem cas od casu musime prejit k jine firme. Na cele te veci me stve nejvic to, ze kdyby nebyly origo tonery tak drahe, tak ze bychom je brali a byli bychom v pohde. Takze moje doporuceni pisateli uvodniho dotazu-pokud to jde, sezen original toner. Original je original.
Petr Filipi
mViPeR

#13 Příspěvek od mViPeR »

Do HP LJ 1160 origo X-kovy toner (na 6000 stran) nedostanes.
Tlaciaren ma inac upravene vnutro oproti 1320.

Co sa tyka repasov tiez sa zhodnem s Vogonom na Xeroxoch a este mam dobru skusenost s vyrobkami firmy XPS.
Len je problem ich najst,kedze oni su OEM vyrobca a na toner natlacia logo ake si poviete.
ferro0

#14 Příspěvek od ferro0 »

Jeste se zeptam, je nejaka utilita na zjisteni stavu toneru? Podobne jako LJConfig co umi nastaveni, ktere chybi v ovladacich tiskarny.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“