Hluk (zřejmě) trafa u myčky

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mr_R

Hluk (zřejmě) trafa u myčky

#1 Příspěvek od Mr_R »

Zdravím všechny a měl bych dotaz. Nikdy jsem myčku neměl, takže nevím jestli to není normální a jestli nebudu zbytečně alarmovat opraváře. Nová myčka Bosch vydává vcelku hlasitý monotóní zvuk. Dělá to vždy jen chvilku po zapnutí a pak i během programu, vždy max. na pár minut. Určitě to není zvuk čerpadla, ten poznám stejně jako zvuk napouštění, oplachovaní, mytí apod. Všechny tyto zvuky mi přijdou normální a tiché. Tohle je však jednoznačně nejsilnější zvuk, monotóní, nepříjemný na uši, a myčka při něm vlastně i jako vibruje na vysokém kmitočtu. Když to sepne, slyším to narozdíl od všech dalších zvuků myčky až z vedlejší místnosti. Napadlo mě, že by to mohl být ohřev vody. Tu ale ohřívá i např. pračka a rozhodně u toho nehučí jako trafačka v naší ulici. Děkuju za odpovědi.
vrky

#2 Příspěvek od vrky »

Cívka elektroventilu napouštění vody?
tatramacek

#3 Příspěvek od tatramacek »

Mati dela tento zvuk ale ne hlasity jeji mycka Zanussi po zapoceti suseni. Je stara cca 2 roky
Audaces fortuna iuvat
Mr_R

#4 Příspěvek od Mr_R »

To bych neřekl, vodu to napouští normálně. A možná častěji.
Není to tak že bych se musel držet rukama na uších, trvá to jen chvilku, ale nikdy jsem třeba u pračky nic podobného neslyšel. Hučení a slabé brnění, jakoby trafa, slyším to až přes předsíň do vedlejší místnosti.

Je to jen na začátku a pak během programu, při sušení už ne. To je myčka úplně zticha.
Tipoval bych při ohřevu vody, ale jen můj laický odhad.
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

často píská gufero čerpadla pozná se t o, že zažne pískat hned po startu , vypouští odpdovou vodu .
tatramacek

#6 Příspěvek od tatramacek »

Magneticka vypousteci cerpadla se synchronnimi motorky v novejsich spotrebicich gufera nemaji... utesnene je pres prirubu prisrubovanou k motorku
Audaces fortuna iuvat
Mr_R

#7 Příspěvek od Mr_R »

S čerpadlem to určitě nesouvisí, ani s napouštěním. Prostě to jen bzučí jako staré trafo. Když to sepne, slyším to až v obýváku, na rozdíl od všeho ostatního co je z myčky slyšet. Jen chvilku na začátku a chvilku uprostřed mezi mycími cykly.
No koukám, že normální to asi nebude, zavolám raději opraváře. Nerad bych aby to někde probíjelo při ohřevu nebo něco...
tatramacek

#8 Příspěvek od tatramacek »

čau,tak čím to bylo ? 8-)
Audaces fortuna iuvat
Mr_R

#9 Příspěvek od Mr_R »

tatramacek

Tak to je skutečně zřejmě ventil, nikoliv ten aquastopový na hadici, ale ventil uvnitř myčky, který souvisí s "mezizásobníkem" vody. Sice opravdu bzučí jako nějaký starý silný trafo, ale trvá to jen chvilku a jestli to není na závadu, můžu to vypustit to z hlavy :)

Díky
tatramacek

#10 Příspěvek od tatramacek »

to je ventil který je ve změkčovaci vody a slouží k regeneraci myčky - napouští do myčky nový roztok se solí.. myčka se tak regeneruje. Ventil přepouští vodu s novým roztokem soli do myčky.. mne to Whirlpoolka dělá jednou za tři až pět cyklů - určí si to sama a slyšet to nejde..
Audaces fortuna iuvat
Mr_R

#11 Příspěvek od Mr_R »

U mě je to vždy na začátku programu a pak uprostřed (při začátku dalších cyklů - předmytí, mytí, mezimytí).
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“