Co to je za kod?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Co to je za kod?

#1 Příspěvek od Celeron »

Netusite prosim nekdo, co je u Award biosu neustaly opakovany 3 sekundovy pipnuti s asi 2 sekundovou mezerou? Na netu jsem to nenasel. Po zapnuti se ozve asi po 4 sekundach, na monitoru tma, a kdyz vyndam pamet a nebo grafiku, zadna zmena. Zdroj, pameti a procesor meneny, jinde makaji. Masina jedna z prvnich P4. Vypada to na board ale uplna mrtvola to asi byt nemuze.
Diky
Jirka
ok1xgi

#2 Příspěvek od ok1xgi »

Co grafárna ?
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Chtělo by to přesný označení mámoprkna - ty kódy jsou různý i u stejnýho producenta BIOSu podle různých výrobců/verzí chipsetu a nedá se to říct jednoznačně bez znalosti dalších parametrů tý fošny.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Tu jsem menil taky, jinde maka. Jen jsem to zapomel napsat. Nic dalsiho se uz na boardu vymenit neda...
Jirka
Vogon

#5 Příspěvek od Vogon »

Tři pípnutí jsou obecně: chyba paměti, chyba grafiky, nebo nekompatibilní procesor.

Zkus z toho vytahnout grafiku a spustit to bez ní, jestli bude pípat. Když nebude, připoj bez graf. HD a mrkni jestli bootuje.

Zkontroluj jestli je tam podporovaný procesor a zresetuj bios, ev. zkontroluj baterku.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Je to pamat. Zmeraj, ci je na slotoch napajacie napatie.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

To vogon: To nejsou 3 pipnuti ale neustaly pipani 3 sekundy s 2 sekundy mezera. Grafiku jsem zkousel vyndat, HDD se ani nerozbehne.

to rnbw: Asi to tak bude, hlasi to stejne i kdyz neni osazena zadna pamet. Ale Ramka v jiny masine jede. Myslis, ze odeselo napajeni pameti ci nejaky rizeni? Predpokladam, ze by tam melo byt kolem 3,3V, je to spravne? Bere se to z sitaku zdroje 3,3V a nebo to dela menic na desce? Pokud jo, je to ten s vetsim nebo mensim toroidem? Jdu merit. Je to uz dost stara masina, mozna nakej elyt i kdyz nafouklej neni zadnej. Zavada se projevila asi po pulhodine po zapnuti masiny, ktera lezela rok ve skladu. Objevilo se to kdyz jsem pridaval dalsi pamet, sice byl uz chvili vypnutej zdroj vzadu vypinacem ale mozna ze jsem si nejak strejchnul a neco odeslo nabojem ....
Jirka
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Zalezi od toho, ci je tam SDRAM (3,3V) alebo DDR (2,5V). Najlepsie je pozriet si na webe zapojenie pinov toho slotu a merat priamo na pamatovom slote. Tusim, ze pri jednom z nich je to na pine 7, ale neviem, vzdy to radsej pozriem.
yesper26

#9 Příspěvek od yesper26 »

Vypada to na ramky, skusil si ine ? Ak nepomoze, tak vadny bios alebo doska.
ok1hga

#10 Příspěvek od ok1hga »

mám tady podobný problém . . .
je to na boardu DELL.
Měl jsem tam nekompatibilní paměti SDRAM . . .
ten board vyžadoval RAM ve dvojici, obě stejné a konkrétní typ.
jinak to stále pípalo a na monitoru nic . . .
na netu si zjisti podle konkrétního typu boardu, konkrétní typ pamětí !
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Panove, ta masina jela a klekla mi pod rukou. Byla v ni jen jedna SDRAM 256M a tak jsem pridal dalsi 2 kusy a po zapnuti to zaclo. Kdyz jsem se vratil k puvodni funkcni konfiguraci, tak to uz nejde. Asi jsem opravdu neco odpraskl.

To rnbw: Meril jsem, na par pinech je 3,3V. Ale nak se mi nedari nalyzt zapojeni patice SDRAM 168 pin. Das mi prosim tip?
Diky
Jirka
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Ten postup "odchodu" prave zodpoveda odpalenemu napajaniu. Opravoval som to dost krat na roznych doskach. Byva to vacsinou spaleny MOSFET.

1. vysledok z Google (sdram pinout): http://pinouts.ru/Memory/DimmSdram168Unbuf_pinout.shtml
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Dik. Hledal jsem socket, pinout me nak nenapadl. :oops: Ale VDD 3,3V tam vsude je, takze bouchlo neco jinyho. Mezitim jsem sehnal 1,4 GHz Tualatin s ISA a tak me to uz netrapi, pojede to, sice linejc ale pojede.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“