Autorádio JVC KW-NT1, odrušení napájení?
Moderátor: Moderátoři
Autorádio JVC KW-NT1, odrušení napájení?
Když natáhnu nové kabely pro plus a mínus pro napájení autorádia přímo na baterku, tak je to ok, zvuk čistý jako víno. Tak jsem to poctivě natáhl z baterky k rádiu, kabel pěkně schoval a hle, dělá to pořád. Když to připojím na kabely z baterky vzduchem, mimo auto a k rádiu natáhnu otevřeným okýnkem, tak je to ok, jakmile to dám do auta a prostrčím z baterky do rádia přepážku motoru, tak to píská. Zkoušel jsem to natáhnout i mimo ostatní kabely v motoru, pojistkové skříni, palubní desce, nikde se mi nic nedotýká, nekříží ani nepotkává (když pominu stěrače a houkačku (to by na to snad nemělo mít vliv) tak jdu pak přímo k baterce a dělá to. Když to dám vzduchem, tak OK... Už jste se s tímto někdo setkal? Odrušovače napájení vůbec nepomáhají, dělá to i s nima. Co s tím? Je to opravdu oříšek:-(( Nevíte co s tím? Budu vděčný za každou radu.
dand1@seznam.cz
Děkuji
Rádio mívá na vstupu napájení ochrannou diodu proti přepólování.
Tu diodu je potřeba přemostit dobrým keramickým kondenzátorem cca 10n.
Aby se zabránilo směšování rušivého signálu nachytaného na napájecí vodiče s přijímanou frekvencí (a nejen s tou). Je tam ten kond?
Nevím, kde mám ten kondenzátor hledat? Rozebírat radio se mi moc nechce. Ale když mi popíšeš kde a co mám hledat, kouknu na to.
Alternátor je určitě viníkem, ale je divné, když to natáhnu venkem auta, je klid.
Předem děkuji za další rady.
Ještě doplním, že baterie je ukostřená v motoru na plechu a dále ukostřovací drát vede na blok motoru. Jestli zde by se přenášel alternátor?
A kutilmile - nelituju tě
TAKJAN píše:Jinak je nutno prolézt všechny kostry okolo, motor, alt, aku, řídící jednotku. A prozkoumat, na čem rušení závisí, kdy začne když se zapne to či ono.
. . . jo, jo!
zkontrolovat i okolí všech zařízení, co mají přizemění na kostru !
někde v okolí, to může být orezlé a tím je špatné propojení karosérie . . .
Vozidla co mají uvnitř nějaké speciální přístroje (radary a radiovozy armády a pod.) mají propojené větší díly mezi sebou pásky z mědi . . .