Autorádio JVC KW-NT1, odrušení napájení?

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Danny

#16 Příspěvek od Danny »

REM mám taženo zvlášť kablíkem, pro testování si ho zapínám přes baterii, takže REM vyloučen. Zítra zkusím, co to dělá, když vyndám všechny cinche ze zesilovače. Co dělat, když to bude také pískat a co, když to bude zticha? Jen nejdříve trocha teorie, než se do toho pustím. Zajímá mě to.

Díky za postřehy!
frantajetel11

#17 Příspěvek od frantajetel11 »

Když vyndáš všechny cinche ze zesiku a pískat to bude, tak ti něco leze přímo do napájení zesiku.
P.S. Kde máš ten zesik - neboli jak máš dlouhý ty stíňáky?
Když tam pustíš něco jinýho než rádio (nevim co to rádio umí), tak to píská taky?
EDIT: tak jsem kouknul do návodu...
Píšou tam na přední, zadní a subík zvlášť 3 zesilovače...
Co když do zesíku zapojíš jenom předky, nebo jenom zadky, nebo sub? Jestli to nebzučí, tak ti ta zemní smyčka vzniká přímo v zesiku :wink:
Danny

#18 Příspěvek od Danny »

Zkoušel jsem mod rádio/cd/SD karta. Dělá to na všech. Zkoušel jsem zapojit třeba jen Sw-někdy to píská někdy ne, někdy zapojím dokonce všechny a je to v pohodě (podotýkám, že to mám vyzkoušené pouze s odpojením rádia od přívodu) a někdy jakmile připojím jen jeden cinch kamkoli do rádia, tak píská Je to opravdu záhada. Zesilovač je ale plně funkční, odzkoušeno u předchozího majitele-vše ok. Zesilovač mám v kufru, vede tam cca 4m dlouhé napájení od baterie. Kostra zesilovače je cca 40cm od něj na kastli-vše očištěno až na plech.
ok1hga

#19 Příspěvek od ok1hga »

Danny píše:Kostra zesilovače je cca 40cm od něj na kastli-vše očištěno až na plech.

. . . to bude ono !!!
natáhni mínus ze stejného bodu jako máš rádio !
frantajetel11

#20 Příspěvek od frantajetel11 »

Vyzkoušel bych OBA napájecí kabely do zesiku dát přímo na baterku. Na vyzkoušení nemusí bejt extra velkej průřez. Když to přestane bzikat, tak bych je tam natáhnul na trvalo příslušnym průřezem :wink:
Danny

#21 Příspěvek od Danny »

Mínus na baterii jsem zkoušel jako jednu z prvních možností. Nic se nezměnilo.

Ale co mě zajímá, společná kostra pro rádio a pro zesilovač. Rádio mám napojeno na originál instalaci. Nevím, kam vede mínus. Není možnost dohledat, je to vše obvázané a vede to někam pod palubku... Zkoušel jsem ale vzít mínus od zesilovače k rádiu, ale také beze změny :( :(
frantajetel11

#22 Příspěvek od frantajetel11 »

Já nepsal mínus, psal jsem OBA = + i - :lol:
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Jenda_KL »

REM netahat k rádiu, ale spínat ho rovnou u zesíku relátkem. REM vstup u zesáků mívá dost mizerný parametry. Dále průřez mínusu musí být minimálně stejný jako plusák, doporučuji minimálně 16mm², lepší je 25. V nerezavém autě tahat mínus až k baterce není nutné, konkrétně na polu to mám odzkoušené. Vždycky tam ale dávám oddělovací transformátory na signál (cinche).
Michal22

#24 Příspěvek od Michal22 »

Základem je natáhnout napájení pro zesilovač samostatnými vodiči přímo od baterie (+ i kostru). Do + vlož hned u baterky pojistku (kdyby došlo třeba k prodření izolace na napájecím kabelu). Kostru zesilovače nikde jinde nepřipojuj na kostru vozidla! Až tohle uděláš, zkus zapnout zesilovač bez zapojení signálových kabelů do vstupů. Pokud to nebude bzučet, víš že není problém třeba v alternátoru. Potom zkus připojit signálové konektory do zesilovače. Pokud to potom bude bzučet, bude nutné použít do signálových cest galvanické oddělení.
Danny

#25 Příspěvek od Danny »

Napájení k zesilovači mám stejným průřezem. Vetší bych už na to mínus asi ani nedal. Co myslíš tím "oddělovací transformátory na signál"?
Zkoušel jsem GND izolátor na signály a je to s ním ještě horší-praská to pak dost. Pojistku mám cca 10cm od baterie.
O tom galvanickém oddělení jsem také už četl, co to přesně je?
Michal22

#26 Příspěvek od Michal22 »

Galvanické oddělení ti rozdělí signálový kabel tak, že ani živý vodič, ani stínění nejsou průchozí pro SS napětí, pouze pro ST. Tím docílíš toho, že přerušíš případnou zemnící smičku.
Odělit lze buď signálovým transformátorem (většinou převod 1:1) nebo i optočleny (ty musí být opět napájeny odělenými napětími).
Co je to GND izolátor?
Danny

#27 Příspěvek od Danny »

Michal22 píše:Co je to GND izolátor?

To je právě rozdělovač zemní smyčky. Ale nefunguje
Michal22

#28 Příspěvek od Michal22 »

Pošli foto nebo odkaz. Ještě jsem se s tímto názvem nesetkal. Co když izoluje jen GND?
Danny

#29 Příspěvek od Danny »

Michal22

#30 Příspěvek od Michal22 »

No jejda 8O
Max. 40W nebo i max. 50A. To je teda mašina.
Zkus vzít multimetr a propísknout to, zda to opravdu izoluje.
Já tomu nějak od pohledu nevěřím...
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“