OVP CTV29WHD52

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kassquit

OVP CTV29WHD52

#1 Příspěvek od kassquit »

ahoj,
tv zapraskal na iskristi a zhasol obraz, ledka napajania svieti na zeleno ze je zapnute. Po vypnuti a zapnuti to zase zaiskri este skor nez stihne nabehnut obraz. Nejaky prvy napad co s tym? Je to nieco vazne, alebo len nejake elektrolyty treba prekontrolovat? Stalo sa mi to teraz v noci, tak povrtam sa v tom az zajtra.
bardot13

#2 Příspěvek od bardot13 »

Zkontroluj velikost napájení pro KS řádkového rozkladu zda odpovídá schématu.Jinak může být vadné VN trafo-průraz.Také může být zkrat v obrazovce.Je nutno měřit.Bardot.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Díval jsem se do historie tohoto uživatele a problém je v tom, že kassquit opravám TV vůbec nerozumí. A máme tu nějaká pravidla pro tuto sekci..

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
kassquit

#4 Příspěvek od kassquit »

Dnes som to rozobral, zistil som, ze iskra preleti z vyvodu VN na jadro, detail toho miesta je na foto, je to tam nejake roztecene, tak asi to bude chciet vymenit trafo.

dakujem Killroyovi za odborne posudenie mojich znalosti, napriek tomu ze som uplna lama, lebo sa venujem digitalnej technike a analog mi až tak k srdcu neprirastol, zatial som si televizory vzdy dokazal opravit aj vdaka tym par kusym informaciam ktofre som tu dostal a zdielnejsim clenom za ne dakujem.
Přílohy
PB033758.jpg
(55.87 KiB) Staženo 111 x
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

To trafo bude chtít vážně vyměnit. :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“