Peugeot 806 1,9tdi nežhaví

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vrky

Peugeot 806 1,9tdi nežhaví

#1 Příspěvek od vrky »

Volal mě kamarád že mu francouz nežhaví a tedy nejde nastartovat. Nemáte schema na tohle auto nebo typ co, kde, jak? Nebo nemá tohle nějaký kurvítko?
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od GeorgeB »

Základ je jestli jde napájení na relé žhavení (klasický velký relé s elektronikou, dva silový kabely na očka 5mm a 6mm). Pokud nejde napájení k relé, tak zkontrolovat pojistku (nenachází se v pojistkovým boxu,ale někde mimo, hodnota většinou 60-80A). Pro schéma bych musel na dílnu a vyfotit nebo oscanovat. Nemám po ruce. Relé bude vypadat nějak takto
denis15

#3 Příspěvek od denis15 »

A pak stejně zjistí, že má žhavičky v ř.ti, protože je nikdo xx let neměnil a ono to i na ty 2 nějak startuje :lol:
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Mě jednou dojel bývalý kolega s italem (Fiat regata či jak se to jmenovalo), taky nežhavil. Po chvilce čmuchání měřákem jsem našel totálně zoxidovaný drát kousek za očkem směrem k žhavícím svíčkám. Nebylo to úplně u očka, ale cca 1cm od začátku izolace...
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

ss klešťák je v těchto věcech k nezaplacení . Vím , že je to o číslo http://www.peugeot-club.com/forum/files ... &aid=93067
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Habesan »

Startovat se dá i na jednu žhavičku, vyzkoušeno.

Pokud je někdo velký škudlil, nechce si koupit klešťák, a jeho domácí stavba by se mu taky nevyplatila, tak stačí i samotný hallův element, který se dá vymontovat ze všelijakých motůrků ve spotřební elektronice.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Na stará kolena jsem si udělal radost a za 600kreditů jsem koupil ss klešťák Graupner 20/200A na aukru a potom teprve člověk kouká , jaké proudy běhají v dobíjecí soustavě , zvláště při startu a chvíli po něm . Neměřím startery a na dobíjení i žhavení stačí . Nwm jak u pažouta , ale VW transportér nenastartuje ani se starými a pro laika ještě funkčními svíčkami . Od mechaniků potvrzeno , že se postupně provozem tenčí žhavicí drát a od určitého ztenčení spirálky nechce motor startovat .
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od GeorgeB »

Pro zajímavost měření startovacího proudu klešťákem PK150 + osciloskop http://www.jb-elektronik.cz/diagnostika-praxe_namerene_prubehy.php#kompresni_tlaky
Bohužel drtivá většina klasických nafťáků s vadnýma žhavícíma svíčkama(stačí jedna nebo dvě vadný) už pod určitou teplotu motoru nechytne.Nebo chytne jen na určitý počet válců a trvá než se ty ostatní chytí. Jinak je tomu u systému vysokotlakého vstřikování (commonrail nebo PD). Tam chytá celkem slušně i bez žhavení. O to je to pak horší měnit svíčku co několik let nežhavila (zanesená sazemi a karbonem nejde vyndat).

K tématu: tazatel se už neozval, tak nevím jeslti mám hledat schéma...
vrky

#9 Příspěvek od vrky »

Tohle nežhavilo vůbec. Než jsem se k tomu dohrabal tak si to vyřešil sám. Bylo zamáčklé bezpečnostní tlačítko které se aktivuje automaticky při havárii. Při opravě auta v motorovém prostoru došlo k aktivaci toho tlačítka.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“