Radiomagnetofon Fugison MI-27

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bitak

Radiomagnetofon Fugison MI-27

#1 Příspěvek od bitak »

Dobrý den. Neměl by někdo z vás prosím servisní manuál, nebo alespoň schéma zapojení výše uvedeného typu radiomagnetofonu? Závada je, že nejde radio. Kazeťák normálně jede. Předem děkuji.
Honza_dy

#2 Příspěvek od Honza_dy »

Nejdriv zacni tim, ze kazetak rozdelas a napises sem, ktery obvod je pouzity na tuner. od toho se mozna odpichneme.
bitak

#3 Příspěvek od bitak »

OK. Jsou tam použity tyto IC: KA6040, ten se mi nějak nedaří na google najít. Pak je tam KA 2261 - FM dekoder a BA 3308 jako předzesilovač. Dík za ochotu a snahu
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

Jsou ve vstupni jednotce vkv tranzistory?
bitak

#6 Příspěvek od bitak »

to Hill, děkuji, je to přesně on. Jestli jsou tam tranzistory momentálně nemohu zjistit, ale myslím si, že tam nějaké byly. Jaký by to mohlo mít vliv??? Předem díky.
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Určitě tam dva budou, tehle integrák sám o sobě je jen mezifrekvence FM (když mu sáhneš na vstup, měl bys na rozsahu FM slyšet směs krátkovlnných vysílačů. V katalogovém listu je část s těmito tranzistory označená jako Front End a není rozkreslená, protože vstupních jednotek k připojení je na výběr.
Přijímač AM je v něm celý, ale o ten teď nejde.

Bolest těchto přijímačů bývaly keramické filtry 10,7MHz mezi těmi tranzistory a mezifrekvencí (KIA6040). Zkus tam jiný.
ZVUK2000

#8 Příspěvek od ZVUK2000 »

bitak píše: Jestli jsou tam tranzistory momentálně nemohu zjistit, ale myslím si, že tam nějaké byly. Jaký by to mohlo mít vliv??? Předem díky.

Ani nevím kolikrát jsem musel měnit v takových rmg. vf.tranzistory řady S9018. I když na multimetru se chovaly jako OK. Pak už jsem tam dával z TV voličů stařičké BF(SF)ka.
bitak

#9 Příspěvek od bitak »

OK. O víkendu vyzkouším a dám vědět
bitak

#10 Příspěvek od bitak »

Zdravím. Tak opraveno. V radiomagnetofonu jsou osazeny dva plošné spoje. Přerušena byla cesta na části, kde je osazen koncový zesilovač a napájecí zdroj, a to od usměrňovacích diod k pájecímu bodu, odkud je napájena druhý blok PCB v místě, kde byl ze strany spojů osazen a jakousi hnědou hmotou "přilepen" elyt. Nevím, co je to zač, ale asi je to dost agresívní. Ještě jednou díky všem
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“