Kotel (plyn) Protherm 20 KLO ZP vypíná (Vyřešeno)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xxxe

Kotel (plyn) Protherm 20 KLO ZP vypíná (Vyřešeno)

#1 Příspěvek od xxxe »

Moc to sem nepatří ale kousek elektroniky v tom je taky.Kotel po zapnutí začal vypínat třeba po 40 minutách a doba do vypnutí se zkracuje.Po měsíci už to vypne třeba za 5 minut.Byl tam už i servis a něco tam vyměnil ale je to stejný.Neměl někdo podobný problém?Třeba ucpaný komín,trisky nebo tak něco?Kotel má švagrová tak to uvidím až zítra.Díky
Naposledy upravil(a) xxxe dne 07 lis 2012, 11:06, celkem upraveno 1 x.
yesper26

#2 Příspěvek od yesper26 »

Ma to termostat ? Myslim v kotli.
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

No ještě jsem to neviděl ale myslím že asi má.
vrky

#4 Příspěvek od vrky »

To opravdu až to uvidíš. Koukni na ionizační elektrodu v jakém je stavu (orezlá, blbě ohnutá, může se po ohřátí dotknout kostry) odtah do komína - čistota, oběhové čerpadlo jestli nezadrhává po ohřátí. Ve finále když už nebudeš vědět co by jsi ještě rozdělal tak zjistíš že to vypíná pokojový termostat nebo že je na kotli nastavená nízká teplota :)
xxxe

#5 Příspěvek od xxxe »

S nastavením teploty v pokoji to asi nebude,mají ho několik let 8-10 ,nevím přesně.Je to ale tři roky co nikdo nečistil komín.I když je to plyn tak asi nějaký ty saze občas jdou,prach co to nasaje atd.Já si myslím že tam je výměník přez který jde plamen a ten bude ucpaný bordelem.Pak to vypne nějaká ochrana.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Ideální je si půjčit radiační teploměr . Nebo koupit , už od tří stovek není problém . Pak tím měřím termostat na autě , zamrzání sklepa a právě u mne výstupní teploty teplovodního kotle na pevná paliva .
xxxe

#7 Příspěvek od xxxe »

Zítra snad budu chytřejší až to oddekluju a uvidím co a jak tam je.Na netu je jen pár obrázků a nic moc.
MATYCH

#8 Příspěvek od MATYCH »

schéma tam je
http://www.protherm.cz/stepone/data/dow ... 40klos.pdf
kontrola automatiky,termostatů,svorek,padá do poruchového stavu?
xxxe

#9 Příspěvek od xxxe »

Díky za schéma.
Poruchu to nehlásilo.Když měl zapálit tak se jen rozsvítila kontrolka hořáků jako když topí ale nesepnul.Dnes jsem tam zajel a chyba byla v zapalovací elektronice(sit 503 efd).Několik studentů (piny konektoru 1-12)jsem proletoval a kotel zas maká jak za mlada.Jen je divný že tam byl servisman a tuhle spínací jednotku dal jako novou za 2500,- a kotel dál nefungoval.Jen třeba občasně jeden den topil normálně a pak zas ne.
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

Ci bola naozaj nova...
voitano

#11 Příspěvek od voitano »

xxxe píše:Jen je divný že tam byl servisman a tuhle spínací jednotku dal jako novou za 2500,- a kotel dál nefungoval.J

Těch 2500 je za repasovanou, nebo novou automatiku? Starou doufám nebral s sebou?
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Už jsem se léék , že tam schema je . :D
xxxe

#13 Příspěvek od xxxe »

Starou tam nechal a odjel s tím že se budou muset dát kdyžtak termostaty ještě když to nebude fungovat.No fungovalo to asi týden a pak začlo to co jsem psal.Topil - netopil.
Honza_dy

#14 Příspěvek od Honza_dy »

Ahoj, mám KLO 30 ten je podobný. V zadní části pod komínem je vratný havarijní termostat pro případ když se ucpe komín a spaliny začnou proudit zpět. Zkus se zaměřit na něj, možná je vadný, ale taky je možná něco s komínem. Je přístupný nez rozdělání kotle, stačí se jen ohnout.
keemo

#15 Příspěvek od keemo »

neviem ci ste si vsimli ale problem je vyrieseny-studenti v zapalovacej automatike.... co som cital na TZB tak ohladom tychto automatik je tam hodne rozsiahle vlakno...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“