Nokia 3410 nejde vyzvánění (přesunuto, přejmenováno)

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Nokia 3410 nejde vyzvánění (přesunuto, přejmenováno)

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Zdravím. Dneska přestalo mé babičce fungovat u telefonu Nokia 3410 zvonění, napřed jsem podezříval vadný reproduktor, ale ukázalo se, že reproduktor je ok. Pouze jeden bod (na mnohovrstvém plošnáku) vyhnil, v důsledku napadání nejrůznějšího žrádla z povalovaní na kuch. lince (znáte to ne?) Takže neopravitelné.. Souhrou náhod jsem oběvil doma mezi svým bordelem dvě nokie a to 3330 a 3310.. 3310 Byla zablokovaná pro Eurotel a Oskar, ale podařilo se mě jí za pomocí nějákého kalkulátoru a hraní z nudy na poprvé odbloknout.. 3330 má jednu z prvních verzí FW a to 3.05. Nejraději bych tam něják dostal verzi FW 4.5 která je snad poslední obsahuje nejrůznější opravy chyb atp.. Nevíte, jaký kabel se používá u těchto telefonů.. Něják jsem ho nenašel. Případně bylo by nějáké řešení typu ,,udělátko"... Mohu jen prohlásit že současně není co zkazit, za pokus to stojí.. Beztak to stojí vše takto zaprd. Co se týče FW u 3310 tak taky nic moc.. Z prvními FW 3330 byly problémy co jsem kdysi četl v recenzích

J
Simil

#2 Příspěvek od Simil »

Na nahranie New softu sú rôzne boxy.Ale dá sa to aj doma.Tu máš odkaz na fleshovací kábel home made, http://nokiaport.de/index.php?mid=4&pid=dct3flasher po naflašovaní musíš spraviť cez klasický M.Bus kábel update faid + unlock. Tu máš tieť k tomu pekný popis aj s ukážkami. http://www.unlockme.co.uk/dct3flashing.html Tu máš aj flash súbory úplne dolu. http://www.unlockme.co.uk/downloads.html
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

CZJKP1-
začni tím, že babičce tu 3410 opravíš. Nejčastěji totiž odejde prokov mezi vývodem 6 integráče N400 a spodnější ploškou pro buzzer (podle tebe "reproduktor"). Zkus to propísknout měřákem, s 99% pravděpodobností to nebude průchozí. Takže vem kousek smaltovaného drátku, oba konce zbav laku a pocínuj, propoj pak vývod 6 s tou spodnější ploškou (pozor, nepoplést, ta horní je totiž přímo na Vbat, zničil bys N400).
Potom to slož a zkus, uvidíš 8-)
Jinak všechny Nokie struktury DCT3 (kam patří i 3310, 3330, 3410, ale i strašně málo známá 5510) jdou flešovat jen kabelem MBUS- pod baterií najdeš 4 plošky na desce, které slouží ke spojení telefonu s převodníkem. Origo byla pro DCT3 WinTesla (ještě archaický SW, který nebyl zrovna user friendly, ale umožňoval i další funkce, nejen flešování).
Tady máš obrázek pro tu opravu:
Přílohy
3410_vyzvaneni.jpg
(39.52 KiB) Staženo 176 x
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CZJKP1 »

Svýma chabýma očima a silnou lupou a zcela nevhodnou páječkou Tesla ERS50 jsem to propájel a opravdu to hraje, ale odpadl mi rezistor a to tento, už jsem myslel že jsem ho ztratil, ale zase sem ho našel a nejsem ho schopen připájet, nevíš k čemu je??
Přílohy
rezistor.jpg
(39.64 KiB) Staženo 162 x
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CZJKP1 »

Hmm, to se mi nepovedlo ho připájet.. Upadla dříve cesta.. Ato nepájím na něják vysokou teplotu až na ty +-100% tolerance které ukazuje ERS50 :cry: :cry: :cry: ...

Bude tam ten rezistor nezbitný?
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CZJKP1 »

Btw: domnívám se, jestli ten rezistor není na podsvícení displeje, jaksi od té doby není displej podsvícen
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

R406 není rezistor, ale varistor, bez něj by podsvícení fungovalo- takže spíš předpokládám, že se ti podařilo spolu s ním utrhnout i prokov. Zjistíš to opět propísknutím pomocí měřáku- pokud nebude spojen vývod 9 IO N400 s katodama LED pro podsvícení LCD, tak jsem se trefil. Potom vem další drátek a propoj katodu některé z LED pro podsvícení displeje s vývodem č.9 už tobě známého N400:
Přílohy
3410_LED.jpg
(68.25 KiB) Staženo 138 x
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“