Mate v aute Black box?
Moderátor: Moderátoři
Mate v aute Black box?
Uvazuji o nejake kamere do 3000 Kc, ale mozna ta kvalita zaznamu nebude valna. Dival jsem se na Heureka na recenze, ovsem ty nemusi byt zrovna objektivni nebo je malo recenzentu.
- monterjirka
- levnější jsou problematicky použitelné v noci (malá citlivost čipu, přílišné ovlivnění svitem reflektorů protijedoucích vozidel
- jeden model z kategorie "do 1000Kč" jsem si dal párkrát do služebního auta a už byl problém - něco z toho procesoru leze, něco, co ruší GPS a my máme "elektronickou knihu jízd" právě s využitím GPS.
V tom druhom prípade je určite dôležité vyššie rozlíšenie.
Sám som chcel niečo špeci, ale po výbere z množstva ponúkaných modelov som nadobudol pocit, že na to pravé orechové na trhu bude predsa len treba ešte chvíľu počkať.. Znížil som nároky a "zatiaľ" som kúpil v dobrej akčnej cene nenáročný Observer. Prekvapil ma celkom milo a po základnom odskúšaní som kúpil ešte jeden
Pretože sa mi nechce byť otrokom montáží a demontáží pred a po jazde (vyriešenie tohto problému vyžaduje v aute viac zásahov, bude preto neskôr), vozím to v kufri a poznatky z modelu mám len z úvodného preskúšania.
Ale pri výbere by som určite pozeral napríklad aj na kvalitu vzájomného naväzovania zaznamenávaných súborov - niektoré modely vraj, aj tie drahšie, toto dôkladne nezvládajú a sú v tom úseku rozsynchronizované. Prípadne táto časť udalosti v zázname úplne chýba.. Napríklad spomínaný Observer s tým problém nemá.
Možno nie je zlé pred kúpou si povedať, ako má byť záznam spínaný, či pripojením napätia, či pohybom v scéne, či inak, záznam v smyčke by mal byť samozrejmosťou (u niektorých nie je), tak isto adresár "udalostí", myslieť na kompatibilitu záznamového média a obmedzenie jeho veľkosti použiteľného v zariadení.
Modelov je na nete naozaj veľa, aj tých lacných, tak isto recenzií, dobré ich je však čítať medzi riadkami.. Niečo možno napovie aj YouTube.. Možno v obchode zapožičajú..
- camel1cz
- Kontaktovat uživatele:
Klasická černá skříňka mi příjde zbytečně drahá na to co to umí (teda když je to něco kvalitnějšího). Potom i zabudování do auta není skvěle vyřešeno a je to další kus HW který dabluje plno věcí co už mám (telefon, navigace, rádio, MP3, ...).
Jako pěkná varianta mě napadl tablet s androidem, který by mimo černé skříňky řešil i navigaci a potenciálně měl obrovský prostor pro bastlení... a ve finále by se dal chytnout a cestou v MHD si přečíst noviny.
Co si myslíte o tomhle nápadu? Neřeší tu někdo nějaké to CarPC?