senzor pohybu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
julia

senzor pohybu

#1 Příspěvek od julia »

Chcela by som vás poprosiť o radu. Namontovali sme nad vchod 150W halogén a ten sme prepojili s pohybovým čidlom Kanlux. Dlhý čas všetko fungovalo ok ale teraz nám to robí takú vec že pohybové čidlo zopne pri zaregistrovaní pohybu a po čase ktorý je nadstavený na vypnutie aj vypne ale hned na to samé zapne a tak stále dokola. Skusimli sme vymeniť čidlo v domnení že je vadné ale robí to aj tak. Najnovší poznatok je taký že pri vybratí 150W žiarivky sa chová čidlo normálne. Akonáhle tam vložíme žiarivku blbne. Nestretli ste sa s podobným problémom?
Vogon

#2 Příspěvek od Vogon »

Srážecí kondenzátor má sníženou kapacitu. Je s ním do serie odpor a ten může mít vyjiskřenou stopu.
Po jejich výměně to bude zase fungovat.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Jenže voni vyměnili celý čidlo a dělá to stále!! No to tipuju, že čidlo "vidí" na reflektor. Po vynutí a vychladnutí reflektoru se změni IČ poměr a čidlo znova spustí. Říká se tomu zpětná vazba. V tomto případě kladná.
..to bude jen ňákej odpůrek
julia

#4 Příspěvek od julia »

Práveže čidlo máme tesne pod reflektorom. Teraz som to bola zase skušat. Halogénka je vytianhutá a čidlo pekne zopne a rozopne po uplynutí času. A zas zopne až po dalšom pohybe. Akonáhle sme tam tú halogénku dali tak po uplynutí času vyplo ale hned do sekundy zase zoplo. A stále dokola :roll: Skusili sme vymeniť aj halogen (trubičku)za nový ale nepomohlo.
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

vyměnit odraznou plochu uvnitř halogenu !
po čase ztratí odrazivost(zešedne) a ohřívá se víc než je zdrávo a vyzařuje pak směrem na IR čidlo a začne fungovat vazba jak popisuje "mi-ro"
jirkati

#6 Příspěvek od jirkati »

Na podobné kombinaci reflektor - IF čidlo jsem řešil stejný problém Po zjištění, že to působí teplo z trubice jsem nad čidlo nasunul pruh alobalu a je klid. Asi by ale stačilo nalepit nařasený alobal do zešedlého reflektoru, ale to mě napadlo až později. A co funguje, to se neopravuje.
julia

#7 Příspěvek od julia »

Tak sme skusili vyhnuť reflektor smerom hore a je klud :wink: takže ste mali pravdu jak s tym odrazom tak aj teplom. Teraz to svieti viac susedovi do predzahradky ale vyriešime to bud presunutím svietidla alebo výmenou za nejaké ine.Dakujem vám všetkým za vaše rady a posielam pusu :D ešte raz ĎAKUJEM aj takato pomoc vie normálne potešiť !
Vogon

#8 Příspěvek od Vogon »

Připadlo mi to tak zřejmý že jsem to nedočetl do konce.
S tou zpětnou vazbou je to zajímavé, koukal jsem na reflektor co mám v garáži a ta odrazová plocha v něm je už skoro černá ale nijak se to neprojevuje.
Napadlo mě ještě něco. Může to dělat nějaký student na přívodních káblech. Když se vypne halogen, zhoupne se napětí a procesor to může vyhodnotit jako událost na čidle.
Hiawata

#9 Příspěvek od Hiawata »

Setkal jsem se s tím několikrát a to byl reflektor 20W LED, prostě to nějak vazbí, tak sem přemontoval senzor cca 1m bokem a je to OK, jenomže to bylo děláno při -10°C... :(
helios

#10 Příspěvek od helios »

Ak je vrchná strana čidla z bieleho plastu, často do neho presvitá svetlo halogénu a má to za následok práve opakované samospúšťanie reflektoru. Po nalepení čiernej izolačnej pásky na túto vrchnú stranu sa závada väčšinou odstráni, ak nie, je načase vymeniť kondíky v napájaní. :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“