Notebooky - domací oprava

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mikesoon

Notebooky - domací oprava

#1 Příspěvek od Mikesoon »

Ahoj,uz jste nekdo zkousel zahrivat desku,nebo foukat horky vzduch na GPU kvuli zavade na zobrazeni u NB?
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Už zas?
Copak?
Internet - metla lidstva
Mikesoon

#3 Příspěvek od Mikesoon »

Mam VAIO FZ serie a zkostickovala mi obrazovka.Jasna zavada na grafice.K dispozici mam foukaci pistol ktera ohreje az na 600 stupnu.Existuje nejakej figl jak v domacich podminkach pritavit zpet GPU k desce aniz bych to usmazil?
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

A to ti poradil kdo?
..to bude jen ňákej odpůrek
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Na internetu to píšou. Jo jde to jen nevím k čemu ti to bude. Nikdo z těch
chytráků na netu už nepíše jak dlouho to fungovalo. Ty opravy z youtube jsem schopen udělat i zapalovačem.
Internet - metla lidstva
Mikesoon

#6 Příspěvek od Mikesoon »

Me to poradil kamarad.Studenak v prechodu mezi deskou a procesorem z duvodu ochuzeni cinu o olovo.Praska..Zahratim se pry spoji.Otazkou je opravdu jak dlouho to vydrzi.Reballing je drahej.Jen sada desticek v poctu 100 ks na ruzne GPU stoji kolem 4.000.Pak je dalsi moznost strcit desku do trouby na 200 stupnu,coz mi pripada ujetarna vuci kondikum atd..
Naposledy upravil(a) Mikesoon dne 08 lis 2012, 22:04, celkem upraveno 1 x.
rezis

#7 Příspěvek od rezis »

Rebaling je hlavně v tomto případě k hovnu stejně jako reflow
Třeba. http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight=
Internet - metla lidstva
Davidus
Zablokován
Zablokován

#8 Příspěvek od Davidus »

ono se to někdy povede někdy ne, nejjistější ale bývá reballing, pokud není čip poškozený

sám to dělám tak, že nastavím horkovzdušu na 630° a jednu minutu ze vzdálenosti asi 10cm nahřívám (v té vzdálenosti už je silný pokles teploty) okolní součástky samozřejmě pokryty alobalem
u tebe může být čas i teplota jiná, chce si to vyzkoušet na jiném motherboardu
Mikesoon

#9 Příspěvek od Mikesoon »

rezis píše:Rebaling je hlavně v tomto případě k hovnu stejně jako reflow
Třeba. http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight=

vystizny a presny.Diky za odkaz :wink:
Mikesoon

#10 Příspěvek od Mikesoon »

Davidus píše:ono se to někdy povede někdy ne, nejjistější ale bývá reballing, pokud není čip poškozený

sám to dělám tak, že nastavím horkovzdušu na 630° a jednu minutu ze vzdálenosti asi 10cm nahřívám (v té vzdálenosti už je silný pokles teploty) okolní součástky samozřejmě pokryty alobalem
u tebe může být čas i teplota jiná, chce si to vyzkoušet na jiném motherboardu

Fain.Diky moc
Michal22

#11 Příspěvek od Michal22 »

Problémem bývají hlavně tzv. black holes- jedná se o plošky (povětšinou na čipu), na keré se cín nepřichytnul už ve výrobě. Můžou se projevit s dlouhou prodlevou. Za tu dobu se na plošce vytvoří vrstva oxidů, které zabraňují opětovnému slití cínu při reflow.
Nokia svého času vydala pro sérii telefonů s procesorem 4377177 servisní informaci, jejíž podstatou byla výměna původní Flash Memory za typ s olovnatým cínem v kuličkách- při opravě to totiž bylo možné, ve výrobě už ne.
Mikesoon

#12 Příspěvek od Mikesoon »

Jasny.Ono to chvilku trva nez se zavada projevi.Podle me za dobu zarucni doby se nakupi u vetraci mrizky u ventilatoru prach a bordel nacez se nadmerne zahrivaji CPU a GPU a cin bez olova neni pruznej tak praska pri takovych teplotnich rozdilech.Do notebooku radeji nelezem kvuli profilaxi tak jako do case a problem je na svete..NB je spotrebni material co na tom ze to stoji co stoji zakaznik si koupi dalsi a at kvete kseft..Chytre vymysleny.Va.. je po zaruce a plno lidi kdyz nenabehne grafika po vyceneni servisu radeji si koupi novej.Priste si koupim NB ktery ma snadny pristup k ventilatoru,myslim tim dekl zespodu.Znamej mi rikal ve vykupu elektroniky,ze zlaty stary pc..To se nesetrilo tolik na materialu,bylo tam vice drahych kovu a taky vydrzelo to vic.Takze jestli zacne u NB casto funet ventilator a topit zespodu okamzite cistim..ale az po zaruce..
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mourek »

Já tu mám Lenovo T61 starý 5 let, a začalo se docela přehřívat. Tak jsem ho otevřel vyndal komplet chladič vytáhl bordel co ucpal dírky, namázl větrník ,vysypal pastu pod chladičem, dal novou a notas chodil asi čtyři dny pak po zapnutí pouze rozsvítil displej a nic. Na vnější monitor naběhl ale ukazoval blbý pozadí a jakmile začal nabíhat systém konec. Tak jsem ho rozebral zkusil vyčistit od ruzných zbytků pasty a on asi za dva dny naběhl , chodil týden a pak opět toéž a šel pod stul. V pátek jse ho vytáh očistil graf. čip a CPU benzinem, včera zapnul a tváří se docela živě. Tak jestli pujde nevím a přemejšlím jestli ho mám až znovu padne vyprat celý mb v benzinu, nebo vyhodit, nevím.Křištálová koule šumí a nefunguje
TAKJAN

#14 Příspěvek od TAKJAN »

Synův kámoš se tímto živí. Jako zaměstnanec, podotýkám. Opravují všechno možné z NTB. Nahřát, zkoužka, dodávka jako origo díl..
rezis

#15 Příspěvek od rezis »

S tou T6x řadou je ještě jeden problém na který nemůžu přijít. Pochází GPU to je jasné, ale oni to mají podlité něčím jako sklem - jak to odstranit? 6e zabiju čip je mi ukradeno. Jen nesmím poškodit desku a to se mi nedaří.
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“