NTB Acer Extensa 7630EZ, nenabíjí

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
reeboker

NTB Acer Extensa 7630EZ, nenabíjí

#1 Příspěvek od reeboker »

Dobrý den,
mám problém s tímto notebookem a to ten, že nenabíjí. Po připojení zdroje se nabíjí tak 5 sekund a poté se nabíjená vypne. Nejde ani zapnout, když baterku vytáhnu...na baterku funguje normálně (nabil jsem ji v jiném notebooku a dal do toho a šlapal jak má)

ve které součástce by mohl být problém? děkuji za odpověd
PS: adaptér je 100% ok..
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

A jiný vtip nemáš? Co jsi naměřil a kde?
Problém může být asi tak skoro všude....
Internet - metla lidstva
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

reeboker píše:Po připojení zdroje se nabíjí tak 5 sekund a poté se nabíjená vypne. Nejde ani zapnout, když baterku vytáhnu...na baterku funguje normálně (nabil jsem ji v jiném notebooku a dal do toho a šlapal jak má)

a není ta baterka prostě jen jiná, nehodící se pro ten tvůj konkrétní typ NB ???
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Spíše jsem pochopil, že mu to nejede na adaptér vůbec. jede mu to jen na baterku. A tu musí nabíjet externě. Takže rozebrat měřit od vstupu....
Internet - metla lidstva
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Ano, presne tak. A spravny popis nie je "nenabija", to by znamenalo, ze notebook na adapter funguje, ale nenabija bateriu. V tomto pripade je nefunkcny vstup z adaptera. Prepina sa to MOSFETmi a byva to celkom zaujimave...
reeboker

#6 Příspěvek od reeboker »

ano rezis to pochopil správně, omlouvám se za nepřesné vyjádření...baterku jsem nabil v jiném notebooku...notebook nefunguje ani na adaptér..zatím jsem jen proměřil konektor a ten je OK
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

reeboker píše:..notebook nefunguje ani na adaptér..zatím jsem jen proměřil konektor a ten je OK

tak pokračuj dál dovnitř MB notebooku a měř, jenom tak zjistíš co to vlastně dělá . . . skutečně může být upálený některý z mosfetů.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“