Nefuknční LM1036
Moderátor: Moderátoři
Nefuknční LM1036
navrhl jsem si zesilovač s LM1036 a LM4780. Postavit jsem to chtěl na dvě etapy abych věděl, co funguje a co ne, protože mám ve zvyku vždycky udělat chybu.
Tentokrát ji ale nemůžu najít. 1036 je takřka mrtvá, leze z ní jen SS složka.
Nezbývá mi, než se o desku podělit a doufat, že si někdo všimne, čím to je.
Díky moc za každou radu
- Přílohy
-
deska.jpg- (74.75 KiB) Staženo 161 x
- tomasjedno
Vycházel jsem ze schématu z datasheetu viz příloha. Mluvím o kondenzátoru Output2. On zesilovač na kterém jsem ten výstup testoval tu není vůbec. Je to základní zapojení, znovu podle datasheetu, TDA2822M. Tam je na vstupu 10uF. Myslel jsem, že to stačí (že budu moct vynechat output 2), ale nestačí. To nějak nechápu..
- Přílohy
-
schema.png- (25.49 KiB) Staženo 115 x
- frantajetel11
Ať koukám jak chci, tak na vstupech vidim 0,47uF a na výstupech žádná hodnota není...
A nějak vůbec nechápu pojem: Myslel jsem, že to stačí (že budu moct vynechat output 2)
JAK JAKO VYNECHAT
EDIT: teď jsem teprve pochopil ten tvůj dotaz... jestli máš na vstupu výkonovýho zesilovače 10uF elyt, tak to musí stačit.
Když tak zběžně koukám na ten tvuj tišťák: co ty nezapojený nohy 3,6,8???
EDIT2:co ty propojený nohy 14 a 5 - to máš jako jednu uštíplou nebo co?
EDIT3: a pin 2 taky nemá jít na zem.
MÁŠ TO ZPRASENÝ JAK SVIŇA
Ty nohy jsou nezapojené záměrně. Používám toho brouka jenom polovinu, protože je to mono. Potenciometer na váhu L/P jsem si dal jen na prototyp, vlastně už ani nevím, proč jsem tan nedal jumper.
Edit: zprasené to je, to bezesporu. Noha 5 je skutečně uštípnutá a druhý vstup je uzemněný aby po brouku zbytečně nešířil ruchy.