Úprava nabíječky AKU 18V
Moderátor: Moderátoři
Úprava nabíječky AKU 18V
Děkuji předem.
PS: Projel jsem NET a nic.
- psychosalam
- Zablokován

Michal
Edit: Zaky byl rychlejsi
A)Aby měla dva akumulátory
B) napětí akumulátoru 18-24V
To splnuje např. jedna vrtačka která je od výrobce Einhell. Má dvě aku 18V, převodovku (rychlost/síla) Mají ji v Hornbachu i v obchodě EVA cenově se pohybuje 900-1600Kč.. Co se týče kvality nemohu soudit. Používám ji středně často a je to na ní vzhledově znát, jestli je nebo není kvalitní nemohu soudit, ale už trošičku háže, a takže na vrtání DPS to není (jsem si vědom, že pro to není určená). Pár let ji mam, napřed sem ji uklízel když byla nová před tátou do uložnáku v posteli, aby mi jí nebral, a pak když už byla jetá jsem ji začal nechávat v garáži, od té doby je to znát, že v garáži kde je zima to těm aku neprospívá a ztrácí na kapacitě. Respektive když nabíju aku, tak co se týče provozu OK, ale když nabiju aku a uložím zanedlouho jsou při skladování zcela prázdné (po 2-3 týdnech)
Ta má rychlonabíjení, dvě ledky a tlačítko OK, po strčení do zásuvky a založení aku svítí zelená kontrolka pak se stiskne OK rozsvítí se červená (probíhá nabíjení) je li aku nabyt rozsvítí se opět zelená. Posledně jsem dotoho z nudy koukal je tam obří trafo, víc už si ani neuvědomuji..
Kdybys chtěl (ale nic neslibuju, pak bych taky nemusel mít na to čas nebo náladu) pokusil bych se ti obkreslit schéma, ale hodnoty dnešních součástek typu proužkové značení a kódové značení odmítám zjištovat, pak jedině detailní fota a poradit si.
Na netu k žádné akuvrtačce co má rychlonabíjení si schéma nehledal, jako servisní návod atp.. Určitě něco je, zkus pohledat třeba k nějáké Einhell.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
CZJKP1 píše:Nevím, proč je dle tebe nejlepší volba 14.4V, když i ta 18V baterie má co dělat..
Jinak jsem koukal dneska zase do té nabiječky, není to vůbec složitě zapojené je tam io CDxxxx jsem zase zapoměl, ale je to CD4551 nebo vím že jsou tam pětky a čtyřky.
V tom akumulátoru jsou NiCD články
Lebo 18v ma o jeden prevodovy stupen menej tj vyssie otacky a to znamena ze pri vrtani ale hlavne utahovani skrutiek zere podstatne viac prudu a nici baterky navyse ak sa utahuju skrutky vydrzi kratsie ako 14,4V.