Wow + Flutter metr (kolísoměr) - seřízení

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sendyx

Wow + Flutter metr (kolísoměr) - seřízení

#1 Příspěvek od Sendyx »

Uměl by někdo pomoci s kalibrováním kolísoměru ? Konkrétně je asi nutné vytvořit nějakou nahrávku (nejspíš asi jako .waw apod. v nějakém editoru), kde bude definované rychlé a pomalé kolísání - vyzná se někdo v definicích podle IEC a NAB ? Konkrétně jde o kolísoměr podle Elradu z 80. let. Ověřit record můžu, mám w+F měření ve třech moderních přístrojích, ale tady ten si chce jeden známý ponechat na servisování.
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

DKL

#3 Příspěvek od DKL »

Tímto prográmkem by mělo jít potřebný soubor vytvořit.
http://chomikuj.pl/Jolly88Roger/ELEKTRO ... 828460.exe
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

No, to je sice hezké, ale naprosto k něčemu jinému. Já nepotřebuji vědět, jaké kolísání má mít který gramofon či magnetofon, já potřebuji zkalibrovat kolísoměr. Tedy : IEC386, DIN45507 atd.

Jak má být nastaveno wow měření podle IEC, na efektivní hodnotu chybového signálu, nebo na max. ? Jaká časová konstanta vyhodnocení driftu ? Jak u flutteru ? NAB váhování flutteru je stejné jako IEC, nebo se vůbec neváhuje a je zařazen jen nějaký ostrý hicut filtr (200Hz, 300Hz) ?

BTW, ví někdo, jaký je rozdíl mezi JIS a NAB měřením ?
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Tak nakonec rozhodnuto, přístroj bude rozebrán na díly, je mnohem jednodušší koupit PC software, než řešit kalibraci hardwaru.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“