Zdravím všechny a prosím o radu, mám tuhle pračku už asi 5 let a až do dneška bez poruchy, teď při nastavení na všechny prací režimy jen zeleně bliká tlačítko ZAPNUTÍ/PAUZA, při jeho stisku jen pípá ale nic nedělá, žádnou chybovou hlášku - kod na displeji nezobrazuje, když otevřu víko pračky žádná změna, proto mě napadlo, jestli ovládacímu panelu ke spuštění nechybí nějaké výstupní napětí z blokování dvířek, máte s tím někdo zkušenosti ?
Díky moc, Venda.
jj, zkoušel jsem všechny programy včetně ždímání a máchání a je to pokaždý stejný, jen bliká zeleně to tlačítko a při stisku to pípne = nespustí se žádný program.
V tomto případě , pokud není schema a servisák , tak obecně , začneš kontrolou napájení programátoru , přejdeš na odpojení topení , kontrolu toho dveřního spínače , profouknutí regulátoru hladin no a potom podrobnější vrtání v programátoru-kontrola triaků a relat no a potom jen čekat na odvoz .
Dobrý den. Blikání zeleného světla indikuje nezavřené dvře. Chybové kódy vaší pračky lze zjitit v srvisním programu. Současným stiskem tlčítka 5 ,6 a otočením voliče programů z 0 o jeden stupeň v pravo se po chvilce rozsvítí kontrolky nebo zazní bzučák. Poloha voliče 1-9 uvádí do činnosti jednotlivé operace pračky. 10 poloha servisní kód. Nedoporučuji zkoušení hladinového spínače profukováním. Neni to membránový spínač. Vše v pračce je ovládáno a kontrolováno elektronikou.
Děkuji všem za rady, večer vyzkouším to servisní menu, zatím jsem jen kontroloval spínač dvířek a je v pořádku, zjistil jsem že mě sákne jedno ložisko a trochu to v něm při točení bubnem chrastí, takže toho asi bude na opravu víc, s tím se holt po pěti letech častýho praní na dvě děti musí počítat.
E51 by měla být porucha - Zkratovaný triak napájení motoru - tudíž bude nejspíše v háji celá elektronika... Anebo sám motor kterej elektroniku zrušil.... Mrkni na něj.. Uhlíky,zdali se volně otáčí atd... Ale vlastně tím už nic nezachráníš.. Pošli mi sem PNC kód pračky - mrknu na stránky electroluxu,na kolik by ta deska vyšla...
zdravím vás,potrebujem súrne poradiť ak môžte.mám práčku elektrolux inspire ewt10420w a vôbec nejde zapnúť.popripojení do siete nič akoby nebola v sieti nič nezasvieti. môžete mi pomôcť aspon čím začať opravovať ? dobredu vám dakujem.