Dropbox
Moderátor: Moderátoři
Dropbox
Potreboval bych poradit s Dropboxem. Pristup mam na sdilenou slozku jednoho spolku, kam jsem byl pozvan. Kvuli tomu jsem musel vytvorit email adresu, kterou na nic jinyho nepouzivam. Ten pristup bych ponechal jak je, chodi perfektne.
Potreboval bych ale vytvorit dalsi pristup pres jinej email, proste svoji soukromou slozku, kde bych mel uloziste, kdyz jsem na cestach. Nejak ale nemuzu prijit jak na to. Jiz nainstalovany Dropbox me stale tlaci do ty spolkovy. Jde vubec na jedny IP adrese udelat dva nezavisly pristupy? Radsi se ptam, nerad bych rozstoural pristup na tu spolkovou. Bezpecnost ulozenych dat tady neni problem.
Diky za radu, Jirka
- czatlantis
- czatlantis
Myslím že nejde mít dva dropboxy. Co ale jde je rozšířit si dropbox o další 3GB jednoduchým trikem, kdy využiješ jejich funkci na upload fotek/videí přímo z foťáku/flashdisku. Stačí mít na nějakým vyměnitelným médiu složku DCIM a v ní obrázky/videa, cca tak 3GB. Pak jak se tě windows při zapojení zeptají co dělat, tak vybereš dropbox a on si je nainportuje. Jak si je nainportuje, tak se ti objeví ve složce "camera uploads" na dropboxu a začnou se uploadovat. Z té složky je můžeš hned smazat a budeš mít 3GB k dobru. Kdyžtak tady té funkci se říká "camera upload" tak kdyžtak pohledej na netu
Ale nasel jsem tohle: http://semi-legitimate.com/blog/item/multiple-dropbox-instances-on-windows-7 Vypada to, ze to umi dva samostatny Dropboxy na jednom PC. Na me ale nak slozity.
Jirka
- czatlantis
Bomba, tenhle prostor mi staci na leta. Pred casem jsem taky videl nekde na netu odkaz, jak nabrat pseudopratele a dokonce to skouslo i jejich neexistujici emaly. Ale bylo to jeste v dobe manik za 200Mb.
Diky Jirka
edit: Zastavilo se to na 5,9Gb.
czatlantis píše:omyl - pokud sdílíš složku, tak to ubere bohužel oběma (tzn místo pro tvoje věci je 2GB mínus to sdílený se spolkem)
To se právě obejde tak, že si založíš na svém účtu svou vlastní složku. Pak se to s tou společnou nemíchá. Velmi jednoduše se to provede na Total Comanderu, který zobrazí i složky z Dropboxu a jednoduše si vytvoříš pomocí F7 vlastní složku.
- czatlantis
S Camera upload nemám zkušenosti.
Náhled ve Tvém počítači může vypadat např. Takto:
moje privátní složka je vpravo nahoře, konference má složku vlevo předposlední atd.
- Přílohy
-
priklad_dropbox.jpg- (49.28 KiB) Staženo 87 x
- czatlantis
- Přílohy
-
dropbox_misto.PNG- Dropbox odečítání místa i za sdílené cizí složky
- (11.45 KiB) Staženo 90 x