Spouštěč motoru asi VDE 0660/102

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

Spouštěč motoru asi VDE 0660/102

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Donesl mi soused , že mu kamarád přinesl .. Prý je to z pily . Dohledal jsem , že by to měl být automatický motorový spouštěč . Střeva níže . Měl někdo tu čest a kupoval dovnitř ten specmalý stykač ? Stačila by mi i jen ta kontaktní sestava . Pokud by měl někdo schema ještě lépe . Nwm , jak to má správně pracovat . Děkuji

Něco jsem našel http://www.elektro-kahlhorn.de/Ersatzsc ... ::840.html a to je rachot http://www.serviscentrum.cz/Tripus-305_431
Přílohy
IMG_0052.JPG
(75.92 KiB) Staženo 136 x
IMG_0050.JPG
(91.36 KiB) Staženo 163 x
IMG_0049.JPG
(89 KiB) Staženo 185 x
vrky

#2 Příspěvek od vrky »

Nejde tam nacpat něco jinýho? Ta elektronika je proudová ochrana a stykač má odepnout motor při odpojení ze sítě. Nebo to aspoň tak bývalo. Pokud se ovšem opět nepletu...
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Montáž je více než stísněná a nwm , zda není elektronika v čudu . Kdyby stál ten stykaček do třech stovek , tak to risknu . Viditelně jsem tam snímání proudu neviděl a tak se mi zdá to vypnutí s výpadkem sitě trochu přeelektrizované . Kdyby někomu zbyl starší funkční kus ....
niko231

#4 Příspěvek od niko231 »

Možná se mýlím, ale já bych spíš typoval, že ta elektronika je
ss brzda motoru, když je to z pily. A ta mechanická část je jen stykač se Start-Stop zapojením.
Lukar

#5 Příspěvek od Lukar »

,,Možná se mýlím, ale já bych spíš typoval" tipuješ správně. Pokud mě paměť neklame,ten stykač vypadá stejně a ty zahořelé kontakty jsou v obvodě brzdy. Opravoval jsem malou pilu a ty pohyblivé kontakty jsem měnil za jiné dopasované z nějakého stykače. Abych pravdu řek, tu elektroniku mě nenapadlo blíže prozkoumat :? a ta krabička byla krapet větší.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Máte chlapi nějakou zkušenost či leták , co by potvrzovaly tato slova . Logicky to nezní špatně . Ten co hoří je z trojice spínacích kontaktů .
Lukar

#7 Příspěvek od Lukar »

Nějak mi to nedalo, a něco jsem ti našel. Je to ono?
http://www.garland.cz/download/navody/n ... _bs500.pdf
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Moc Ti díky za snahu . Totiž dostal jsem rozšroubovanou škatulku , takže jsem ani neviděl připojení motoru . Proto mne mátlo , že z nástrčky byly napojeny jen dvě fáze a nulák . Dost to napovídá , ale toto nemá (co mám já) ochranu proti přetížení , je tam ve výkonové cestě jen ten stykač . Ani nemám přesné info o nefunkci , je to zase přes dalšího . No ten kontakt bych mohl nahradit , to je fakt .
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“