Shanim program na prehravani DVD videa

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferro0

Shanim program na prehravani DVD videa

#1 Příspěvek od ferro0 »

Zdravim,

byl jsem pozadan, zda bych nenasel nejaky player na prehravani DVD.
Podminkou je, aby u dolby digital 5.1 sla nastavit hlasitost jednotlivych kanalu, nebo jen zvysit hlasitost centralniho reproduktoru popr. neco na zpusob komprese dynamiky, podobne jako night rezim u stolnich DVD prehravacu. Nektere DVD tituly maji dynamiku tak velkou, ze neni rozumet diagolu z centralu. Vystup ze zvukovky byl 2.0 tedy stereo.

Predem dik.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ty mas 5.1 repraky pripojene k 2.0 zvukovke a chces menit hlasitost jednotlivych kanalov?
ferro0

#3 Příspěvek od ferro0 »

Zkukovka je dvoukanalova stereo Soundblaster 128. Vystup se bude pripojovat ke klasicke HIFI s dvema bednama. Jde mi jen srovnat dynamiku, idealni by byl mixer obsazen v programu.
Philip_Fry

#4 Příspěvek od Philip_Fry »

Bohužel o takovém přehrávači nevím, také by se mi občas hodil, ale jen na okraj - to "srovnání dynamiky" na digitální úrovni (tj. před nebo těsně za dekodérem AC3) a následný downmix do sterea v reálném čase (tj. během přehrávání videa) bude dost HW náročné.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Ked som mal v roku 1999 Celeron 333 MHz, tak to zvladal v pohode. Video dekodovala graficka karta ATI Rage 128.

Zvukovy kompresor mal hadam kazdy SW DVD prehravac, akurat sa to nedalo nastavovat. Bol som rad, ze sa mi to poradilo vypnut, lebo hlasitost cestovala sem-tam.
Philip_Fry

#6 Příspěvek od Philip_Fry »

Nj, ale tady jde o něco trošku jiného, dynamická komprese o které píšeš, je aplikována na již smíchaný signál, to není nijak složitá záležitost. Ale zadání pro přehrávač který hledáme je takové, aby bylo možné ručně upravit hlasitost některých kanálů v AC3 streamu během přehrávání.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“