Sháním schéma stolních hodin Elektronika 6.11

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ypsi

#16 Příspěvek od ypsi »

ked som sa riadne pozrel, tak vzadu pri vyvodoch podlhovasta prasklina, divne je, ze nezbelal getr.
pepik9

#17 Příspěvek od pepik9 »

Ještě jedny bakelitové: http://www.uloz.to/xG8c1pT/elektr13-zip
Heslo je Elektronika
jinovak55

#18 Příspěvek od jinovak55 »

Děkuji všem hodiny opraveny. Stačilo proletovat všechny spoje okolo žhavení displeje a vývody na trafu.
Kvicala_r

#19 Příspěvek od Kvicala_r »

Ahoj,
soused mi donesl podobný kafemlýnek (typ 413), nejdou vůbec. Napájení pro IC se zdá v pořádku (-27V), na katody ytronu jde -20V na všechny, Anody v rozmezí -7 až 0V. Žhavení je OK AC6,6V (DC -27V)a vlákna se zdají ohmicky OK.
Nekmitá krystal. Naměřím na něm -4,6 a -5,1V což mi připadá jako malý rozdíl. Kondíky podpírající krystal se zdají OK (nemají svod), kapacitu teď nemám čím změřit. Dostavovací trimr svod taky nemá. Výměna za jiný 32k nepomohla. Zajímavé je, že když vypájím těch 10M co jsou paralelně ke krystalu, tak to napětí na krystalu zmizí.
Už mám podezření na IC - nemátě někdo nápad, co ještě zkusit?
Přikládám schéma, které je nejvíc podobné - jen nemá ty další hradla.
Přílohy
Elektronika 413.png
(70.4 KiB) Staženo 6 x
budik3.png
(293.29 KiB) Staženo 19 x
Hydrawerk

#20 Příspěvek od Hydrawerk »

Nějaký podobný nový budík není vůbec drahý. http://radiobudiky.heureka.cz/f:2276:1719/?o=4
reman

#21 Příspěvek od reman »

Hydrawerk píše:Nějaký podobný nový budík není vůbec drahý. http://radiobudiky.heureka.cz/f:2276:1719/?o=4

Řekl bych že podobný není ani jeden.Přece jen klasický velký Itron a dřevěná krabička je o něčem jiném než ty pseudomoderny v tom odkazu. :roll:
Artaban001

#22 Příspěvek od Artaban001 »

Pokoušel jsem se opravit jeden typ těchhle ruskejch hodin. Nakonec to končilo demontáží a likvidací. Důvod:
Displej. Klasika, obvod žhavení přerušen. Displej má totiž dost blbou konstrukci. Ze spodu, jak jsou ty kontakty, je přilepená destička s vývodama do PS. Vlastní vývody z displeje jsou "neviditelný", podobně, jako kontaktní plochy LCD displeje s vodivou gumou. Původně jsem chtěl na ty průhledný plošky nabastlit piny ze soklu, do kterých se strkají plošný spoje přímo. Jenomže díky nedoléhajícímu vývodu od žhavení se kontaktní plocha upálila až těsně u skla, takže bylo vymalováno. Do krabičky byly vestavěny hodiny s LED displejem (dotyčný neřeší, jestli svítící čísla jsou překrytý jemnýma síťkama a třema jemně žhavenýma drátkama)
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“