modem od UPC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kemoskem

modem od UPC

#1 Příspěvek od kemoskem »

Měl jsem internet od UPC. 30.11. končí smlouva a budu vracet modem. Nyní jsem se přestěhoval do jiného bytu a je zde také zavedeno UPC ale bez modemu. Takže sem si půjčil modem z druhého bytu a internet mi jede. Koncem listopadu musím modem vrátit.
Bude mi fungovat internet když si zakoupím jiný modem nebo musím mít přímo originální modem od UPC?
Vogon

#2 Příspěvek od Vogon »

nebude. Mají to kódovaný, alespoň v Brně.
Dokonce mi v práci nefungoval modem který jsem si půjčil z domu, oba od UPC.

Jenom připomínám aférku s nevrácenejma modemama od UPC, za který ty svině chtěli flastr 10000,-
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

A já se přidám , můžu místo kyslíkového huaweye dát co si pořídím jinde ? Vzhledem k malému výkonu wifiny .
Naposledy upravil(a) BOBOBO dne 22 lis 2012, 09:09, celkem upraveno 1 x.
robo

#4 Příspěvek od robo »

Jo za Huawey klidně. A doporučuji vypnout wifinu na HW pokud budeš mít wifi na tom svém zařízení. Jo ta wifi anténa na té bílé potvoře stoji fakt doslova za ho+no.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

No právě , blbě jsem to napsal , myslím ne za , ale místo něj . sorry
robo

#6 Příspěvek od robo »

ted jsem chtel zeditovat svoji odpoved ze je lepsi koupit si svoje zarizeni s ADSL modem a wifinou a mas klid. Byl jsi rychlejsi.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

A kyslíci to tedy zakódované nemají ? Ono to spouštěcí dývko je jen na dva typy modemů , takže kdybych tam strčil i jiný- sehnaný . :D
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Když ho nastavíš stejně (tedy včetně modemu samotného), neměl by s tím být problém.
Ale visí tu ve vzduchu ještě otázka: čemu říkáš malý výkon wifiny? Máš to ověřené s jiným wifi AP, že problém není jinde?
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , jak jsem jinde psal o pospojení dvou sousedních budov cca 20m . Když vlezu s NB ke tchyni , tak mám ze své sítě 1 čárku a ode všech (3) sousedů čáry 4 . :cry: 1soused 200m a druhý 300m .
Eleman

#10 Příspěvek od Eleman »

Pokud je to VDSL modem s tou vnitřní anténou, zkus najít pro modem vhodnější místo. Mnohdy ho stačí přemístit jen o desítky cm, nebo ho natočit a úroveň signálu se výrazně změní (vlastní zkušenost). Na netu je také několik popisů úprav pro připojení externí antény.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
robo

#11 Příspěvek od robo »

Dulezite je umet ho nastavit. Takze bych doporucoval mrknout se po netu a koupit model kde je u nej nejaka diskuze, jak na nej.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Já jsem sice již vnitřně rozhodnut natáhnout kábl , ale ani manželce , ani tchánovi se to nelíbí . Jenže největší průšvih pro mne bude , když si staří na net zvyknou a on jednou půjde a podruhé ne . To mi u kabelu nehrozí . Jen vyvrtat několik děr (příklepovku mám) a dát pár lamáků se sousedem , aby mi to těch pár metrů povolil po jeho pozemku .
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Pro mne by bylo ideální si nějaký půjčit , nechci do toho zbytečně vrazit ani korunu .
robo

#14 Příspěvek od robo »

On ten huawey ma fakt na prd tu vnitrni antenu. Mam to overene z vlastni zkusenosti. Zkus se podivat po nejakem bazaru. Nebo nekde na netu pres sbazar a podobne. Treba bude nekdo v okoli neco prodavat.
bastlir40

#15 Příspěvek od bastlir40 »

Huawei modemy jsou vůbec nějak začarované. Jeden kus má super výkon na wifi a druhý zase ani přes zeď nejde. Z mého jde wifi až k sousedovi, což je asi 20m a to mám ještě u něho 3 čárky. On má modem v obýváku a když si vezme mobil do kuchyně, tak už se na něj nepřipojí. :D Co může člověk od kyslíku čekat.....
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“