Spájanie koaxiálnych káblov
Moderátor: Moderátoři
Spájanie koaxiálnych káblov
potreboval by som navzájom spojiť dva 50Ω koaxiálne káble (pre 900Mhz) rôznej hrúbky (cca 6mm a cca 3mm). Bude to vonku, ako by to bolo najlepšie urobiť?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ak by som teraz chcel použiť F-konektory, oba konce káblov sú rôznych hrúbok (cca 6mm a cca 3mm), F-konektor vidím v ponuke od 5,5mm..
Ide to pre GSM 900Mhz, signál je na hrane, neviem do akej miery zisk v tomto prípade F-konektor rozhodí..
jogo píše:signál je na hrane, neviem do akej miery zisk v tomto prípade F-konektor rozhodí..
F-konektor a F-spojka to rozhodí impedančně a pak záleží jak se trefíš délkou těch kabelů do násobků "lambda/4" . . .
jakou tam máš anténu ?
nebylo by lepší místo spojování 6mm+3mm kabelů protáhnout ten 6mm až do antény ???
Rozhodně si pomůžeš zlepšením(snížením) útlumu mezi anténou a zařízením !!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tenkrát jsem si s T-MOBILE užil, nicméně jejich přístup byl vstřícný, sami asi věděli, že mají hodně co ladit.
Od té doby taky visí výsledek mýho měření (43.2 mobil) na pooh.cz a vůbec nevím, čím jsem si to zrovna já zasloužil : http://www.pooh.cz/test/speed-result.as ... 2016:33:04
mají 50 Ohmů !
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ideálne by to bolo napojiť priamo do anténky, ale je to nerozoberateľné.. Uvažujem teda káblik niekde pri anténke prestrihnúť a vložiť tam 6 metrov. Spoje som chcel urobiť pájkovačkou a keby som ich ošetril tým silikónom a zmršťovačkou, malo by to byť naveky.. Nechcem nič pokaziť, keď to raz rozstrihnem, späť to už nedám, kábla mám tak akurát, a lepší nápad nemám..
- Přílohy
-
detail.jpg- (27.63 KiB) Staženo 170 x
-
o čo ide.jpg- (20.29 KiB) Staženo 154 x
jogo píše:Nechcem nič pokaziť, keď to raz rozstrihnem, späť to už nedám, kábla mám tak akurát, a lepší nápad nemám..
tak si pořiď konektor FME female a konektor FME male a udělej si prodlužku ! Nic stříhat nemusíš !
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Eleman píše:na 6mm kabel, tak se dají použít kleště, které se kdysi používaly na konektory BNC pro ethernetové sítě.
. . . souhlas !
ty kleště budou mít u sebe i dnešní "interneťáci", krimpují se i konektory "N"
a ty kleště mívají dva mačkací otvory, pro kabel 5,6mm a 6,5mm . . .
já používám tyto kleště
Najbližšie som našiel jedinetu 6mm konektory, len neviem či ten priemer 6mm je dôveryhodný (napr. RG58 = 5mm).. Pri hľadaní na nete okolo tohto som našiel aj dosť mylných informácií.. Risknúť to a dostať do ruky to isté čo je v GM, len za iné peniaze
Čo teraz?