Nákup na TME - zkušenosti

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
feliz_navidad

Nákup na TME - zkušenosti

#1 Příspěvek od feliz_navidad »

Jaké máte zkušenosti s nákupem na TME? Jde mi o to, pokud je u polovodičů uveden jako výrobce např. ONSEMI, tak zda-li skutečně pošlou ONSEMI. Potřebuji víc kusů křemíku a Farnell zrovna něco v požadovaném množství nemá.
A ještě dotaz na zalévaná trafa INDEL, když už bych si od nich něco nechal poslat, přidal bych pár kousků - netopí, topí, topí hodně? Dík.
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

V TME nakupuji pravidelně, zejména součástky, které nemá v distribuci AME. A naprostá spokojenost, co je psáno, to pošlou, navíc při objednávce do poledne odesílají zboží ještě tentýž den. Takže za mně osobně - vřele doporučuji.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od workhard »

INDEL jsem teď použil do jedné konstrukce a vršek se trochu nafoukl noo :lol: ,ale zatím funguje. Jsou to Poláci tak spíš asi nebrat.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
css

#4 Příspěvek od css »

U TME objednávám celkem často pro oba mé zaměstnavatele :) a zatím naprostá spokojenost, co jsem objednal, to i přišlo. Jednou se teda stalo, že objednaný IC byl deklarovaný jako Atmel a dorazil ST, ale protože obě firmy jsou renomovaní výrobci, neřešil jsem to. U TME se asi jednalo o chybu na webu, po mém upozornění informaci opravili.
feliz_navidad

#5 Příspěvek od feliz_navidad »

Atmel místo ST bych v případě např. EEPROM snesl, ale Fairchild místo ONSEMI ne. Díky všem za reakce.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CZJKP1 »

A co EZK, tam požadovanou věc nemají od ONSEMI
feliz_navidad

#7 Příspěvek od feliz_navidad »

ONSEMI byl jen příklad, potřebuji i něco od IXYS, Vishay, IF. EZK nemá všechno.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od CZJKP1 »

ttj
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

TME je naprosto v pohodě, a jestli jim nevěříš, kup to v RS, tam mají snad úplně všechno.

...jo, a co se týká trafáků, já beru značku Myrra v SOS. Už asi budu na stovkách kusů v "akci", t.j. 2 a více let a žádný vadný.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jjilek »

Já se přidám s dotazem, jaké tyhle firmy (TME a RS) účtují poštovné? Nějak se toho nemůžu z webových stránek dobrat.
Andrea

#11 Příspěvek od Andrea »

TME si účtuje 95Kč bez DPH.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jjilek »

To je pro drobnosti za 20 Kč docela dost. Asi by mohla alespoň pro některé firmy jako GME, GES, KTS-AME, EZK, Pesimat apod. a pro minimální množství existovat nějaká výpomoc mezi kolegy v místě. Já bych např. mohl za cenu pošty a bublinkové obálky klidně nakupovat drobnosti u EZK, chodím kolem prodejny nejméně 2x týdně a je to kousek od pošty. Podmínkou by bylo předem poslat částku na účet.
mira2830
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mira2830 »

RS mají 175Kč bez DPH, kupoval jsem u nich zatím jen jednou, když jsem jednu součástku nedokázal najít jinde... Fakt, že výběr mají ale slušnej.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#14 Příspěvek od PeteBurns »

Nemám vôbec dobré skúsenosti s ich výkonovými MOS-FETmi, čo som u nich objednával, ako napr. IRFP460 a podobné, nikdy poriadne nič nevydržali...odkedy som tam prestal kupovať a objednal rovnaké z HK či Thajska, je po problémoch s ich odpaľovaním...ktovie, čo za šmejdy predávajú...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od forbidden »

Tak jsem po nějaké době zas objednával u TME. Objednal jsem mimo jiné pět transformátorů do DPS na 70 °C, dorazily na 40 °C (chyba na webu). Po nové objednávce, s tím, že ty staré si vezmou zpět, mi místo pěti transformátorů dorazilo pět jacků v sáčku s označením transformátory. 8O
Tak já už nevím. Domluva po telefonu je výborná, na další objednávku mi odečetli přepravný a zaslání zpět bylo taky zdarma, ale přijde mi to už nějaký GMkovatý. :evil:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“