DVD Hyundai MSD513DR - svítí, ale nejede

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ohryzek36

DVD Hyundai MSD513DR - svítí, ale nejede

#1 Příspěvek od ohryzek36 »

Zdravím, mám problém s DVD přehrávačem Hyundai MSD513DR - svítí kontrolní LEDka i podsvícení displeje, ale nic se neděje - na displeji nejsou žádné znaky a na mikrospínače to také neraguje.

Osazení je SPHE8281D (procesor), M12L64164A (SDRAM), S29AL008D (Flash pamět) a HT1621B (řadič displeje) + driver motorů CHMC S3208 a nějaké OZ + koncový zesilovač (TFA9843).

Zdroj vypadá v pořádku - napětí na procesoru i pamětích sedí (VDD=3,304V VCORE=1,807V), zvlnění je v mV Ostatní napětí (5V na driver motoru, +/-12V na koncový zesilovač vypadají také OK).

Krystal u procesoru kmitá na 27Mhz, ale tím to všechno hasne - jediná další aktivita je mezi procesorem a SDRAM - na CLK vstup jdou hodiny o kmitočtu 108MHz (4*27Mhz) a na /CS a /RAS signál o kmitočtu 843,75Khz (27Mhz/32). S Flash pamětí se ale procesor nebaví vůbec a s řadičem displeje (přes port označený VFD) také ne - vypadá to, jakoby zkoušel něco udělat s SDRAM, ale nedaří se mu to :? .

Takže - může se takto projevovat nějaká opravitelná závada, nebo je závada v procesoru/paměti a tudíž je to (v rozumné ceně - celá deska stojí okolo tisícovky) neopravitelné?
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Aktualizace - vzdávám to :oops: .

Už si s tím hraju (s přestávkama) 3 týdny, tak jsem doufal, že jsem něco přehlédl, ale co už - oznámím dnes večer u piva známému, že to prostě nejde opravit, snad to už nějak ukončíme :friday: :D .
warp

#3 Příspěvek od warp »

Zdravím, mám taky už nějakou dobu v archivu taky tento přístroj - stejná závada - zatím nikde jsem nenešel řešení. Výsledek - nechávám zatím na díly a je tam asi nějaké zákeřné kurvítko !!!, vpodstatě něco co způsobí náhlé/úmyslné úmrtí tohoto přístroje.
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Jo, bude to to samé - prý to proběhlo stejně, jednoduše to za chodu chcíplo. Včera jsme to večer probrali (práce byla zaplacená v naturáliích :) ) a také to zůstává mně na experimenty (takže to asi vyhodím). Teď už se jenom pokusím vytáhnout z tama DVD Pat & Mat a půjde to do pryč :twisted: .
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “