Výklad (kecy, které není nutno číst pro pochopení mého problému)
Na aukru se dají za slušnou cenu (80Kč/Ks) sehnat tyto obvody, které vyrábí fa Philips semiconductor, je to integrovaný obvod zesilovače 4x40W, s napájením 12V (jinými slovy řečeno v rozmezí 6-18V), obvod je navržen jako autozesilovač pro napájení z auta (z autobaterie). Ale pro jeho napájení je jeho využití docela univerzální a doma si myslím že ho lze honit na spínaný zdroj, např. ATX zdroj, který v pohodě dodá potřebný jmenovitý proud pro jeho provoz! Obvod obsahuje opravdu úplně celý zesilovač a tak není nutné osadit téměř žádné externí součástky (vyjmkou jsou snad oddělovací kondíky na vstupů a filtrační kondík). Myslím, že je to jakási obdoba obvodů HA13157 a HA13158 které vyrábí fa HITACHI nebo klon SONY 448-48 které se od toho TDAčka liší snad jen v upevnění a výkonem(TDA se upevnuje sponou a má výkon 4x40W, zatímco HA se upevnuje šroubkem a HA13157 má 4x32W a HA13158 má 4x34W) Nevím jestli jsou lepší ty od fy. Hitachi nebo tyto Philips, ale předpokládám že to bude zhruba + - stejné.
Můj problém:
Chtěl bych tento obvod zapojit do můstku aby dával zhruba 2x80W, předpokládám že je to reálné asi jen do zátěže 8R.. Zkoušel jsem hledat na google TDA8571J Bridge, ale nic uspokojivého jsem nenašel v datasheedu je mam pocit zmínka, že lze zapojit do můstku. Mohl by se někdo prosím obětovat a nakreslit mi jak by šly ty systémy zapojit do můstku?
Hledal jsem na internetu nějáké rozumné PCB (předloha pro výrobu plošného spoje) vycházející z ryze datasheedového zapojení ale něják jsem nic nenašel, většina je oboustranných, většina má tenké cesty, většina obsahuje navíc baterii filtračních kondíků, potenciometry, korekce atp a o to nestojím.