Vmware instalace, pouze šedé okno

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Vmware instalace, pouze šedé okno

#1 Příspěvek od robo »

Na win 7 se mi nedaří nainstalovat vmware. Zkoušel jsem verzi 9, 8. Ani jedna nejde. Ukáže se na začátku pouze šedé okno bez textu. A to je všechno. Zkoušel jsem virtualbox,ten fungoval ale nenašel jsem podporu LPT portu. Chtěl bych rozjet skener který nemá podporu v os Windows 7. Nevíte někdo jak to rozchodit?. Děkují
Naposledy upravil(a) robo dne 21 lis 2012, 07:56, celkem upraveno 1 x.
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Pokud máš Win7 Professional nebo Ultimate, tak zkus tohle http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... ws-xp-mode .
robo

#3 Příspěvek od robo »

Tohle jsem nainstaloval taky. Ale LPT port je zase problem. Není

Edit. Nainstaloval jsem pro os SP1 ale za, dna změna. Mě s toho už jebne. Zadna chyba, kód, prostě nic. Jen šedé prazdné okno.
Naposledy upravil(a) robo dne 23 lis 2012, 17:20, celkem upraveno 2 x.
robo

#4 Příspěvek od robo »

Tak rozjel jsem verzi 7 . Nainstaloval 98. Aplikce kterou potrebuji rozjet jede spolehlive na 98. Ale mam potiz z grafikou. Nevim co pouzit. Okna jedou v 16 barvach a pomalu to vykresluje. Grafiku v mem pc mam GF 6600. Jak to funguje. To nainstaluji ovladac urceny pro Win98 pro moji GF ze stranek Nvidia ? Dik

Takze jsem spustil Vmware tools. Nejaka vitrualni grafika se nainstalovala. Ale obraz v 16 barvach je to des. Rozliseni 640*480. A nejde to zmenit. Asi jsem snad jediny zde na foru co pouziva virtualni stroj na vmware.
Standa99

#5 Příspěvek od Standa99 »

Já používám k plné spokojenosti vmware player a bezproblému. Zkusil jsem xpečka a porty vidím, akorát v nich nic nemám, takže to netestnu.
Přílohy
vmware2.png
(226.27 KiB) Staženo 134 x
DuCma

#6 Příspěvek od DuCma »

aký je HW počítača - hlavne procesor, doska, veľkosť RAM, grafická karta, verzia Win7, jazyková mutácia. Stretol som sa párkrát z problémom že aj po inštálácii VMware tools virtuálny stroj používal defaultnú grafiku a nie VMware SVGA II - v tom prípade treba aktualizovať ručne grafický driver na uvedený.
Napr pre WinXP je daný driver v adresári C:\Program Files\Common Files\VMware\Drivers\video_xpdm\, win98 pozrieť momentálne neviem, nemám nainštalované

Ešte ma napadlo - šedé okno pri inštalácii VMware workstation 8 ukazoval ak chýbal .NET Framework 3.0
robo

#7 Příspěvek od robo »

Procesor je P4-2,8GHz, deska QDI, pamet DDR1 1,5GB. Na disku je volne misto pres 100GB, Grafika GF6600, AGP. System win7 prof. CZ-SP1. Presne oznaceni desky ted nevim. Je mimo me bydliste. Nasel jsem nekde info ze v registrech os Je mezi slozkama 0 az neco a jedna co zacina pismenem L. Tu jsem smazal. Jak tam nekdo radil. Od toho okamziku bylo sede okno chvilku. Pote naskocilo druhe od aplikace a hned na to hlaska o nekompaktibilite HW nebo SW. Bez navodu na reseni. 9 ani 8 nesla. Az verze 7. instalace bez chyb. Ve virtualnim os je na pozici grafiky SVGA II. Chtel jsem jeste nainstalovat dalsi ovladace k desce ale cd nemam a firma QDI je po smrti. A net je zatim na zadoist o ovladace hluchy. Vykon meho pc neni zavratny. Ale skener na LPT se zda ze by mel na 99 procent fungovat. Ale koukat na sken v 16 barvach neni to prave orechove.

Edit: Zkusil jsem nainstalovat 98SE na notas , dvoujadro 2,4GHz , 4GB ram. A slape to po nainstalovani vmware tools bez chybky. Sice je to jiny stroj, jina verze vmware to je nesrovnatelne s pc. Ale napadlo me jestli nebude chybka v os. Tady jsem instaloval 98SE. A na pc nevim jestli tam byla verze SE. Kazdopadne 98SE jsou ve virtualce funkcni. Skoda ze notas nema LPT port.
DuCma

#8 Příspěvek od DuCma »

takže je to jasné - pozri si na www.vmware.com minimálne požiadavky pre HW
pre verziu 9

procesor - musí byť 64 bit x86 (prvý procesor nesplňuje) a podporovať
LAHF/SAHF support in long mode

pre hostiteľa Win 7 minimálne 3 GB RAM

na tom prvom stroji to nerozbeháš

zdroj:

Kód: Vybrat vše

http://pubs.vmware.com/workstation-9/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.ws.get_started.doc%2FGUID-3CF87F1D-FD14-4FBA-A00C-F13D65825CA5.html
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“