Povinné volby? Co vy na to?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Atlan

#16 Příspěvek od Atlan »

mtajovsky píše:Je to i v Rakousku, pod sankcí nějaké pokuty. Ač se to zdá zavánět totalitními praktikami, nebyl bych proti. Demokracie nejsou jen práva a svobody, ale i povinnosti. Být občanem rovněž obnáší práva a mělo by obsahovat i povinnosti. Jestliže považujeme svobodné volby za základ demokracie, je to něco tak důležitého, že by měla být i povinná účast v nich. Věřím, že zakrátko by to nikomu ani divné nepřišlo.

A už u vas aj niekoho zavreli...(tusim ze zatial len jedneho, unas furt nič)

TAk že v podstate by to bolo jak niekedy lebo by si si mohol vybrat z viacerych ale v podstate to iste (kedze u nas sa ziadne zmeny k lepsiemu nekonaju)[/b]
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

U nas si mozes vybrat aj inych. Ale 40 % ludi si zvoli stranu, ktora sa netaji tym, ze je nastupcom KSS.
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

patřím k těm kteří chodí jen k volbám do obecního zastupitelstva , přesto že sleduji před každými volbami programy i vystupování kandidátů, nenacházím takové kteří ve mě vzbudí důvěru že povedou tento stát podle mých představ . Měl bych tedy podle zastánců myšlenky povinných voleb jít a zvolit demokraticky někoho s kým nesouhlasím. To mi připomíná dobu minulou a což takhle chodit volit manifestačně , proč chodit za plentu? .
piitr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od piitr »

Mně ta povinná volba taky přijde jako blbost.
Jednak to zavání diktaturou.
Jednak nevidím důvod, proč to dělat.
A hlavně netuším, jak by se to kontrolovalo, kdo dal neplatný hlas.
A pokud bude vhození neplatného hlasu povolené, tak je to celé vyloženě jenom buzerace.

Takže shrnuto - je to tak nebetyčná hovadina, že věřím, že se to zavede.
mtajovsky

#20 Příspěvek od mtajovsky »

Bez urážky, ale tohle je demagogie v soudobém vydání. Scénář je vždy stejný:

- vůbec se neraguje na argumenty pro věc
- uvede se nějaká připomínka minulého režimu, totality atd.
- řekne se - já nevím, neumím si představit
- uvede se nějaký okrajový jev, který se dá obtížně ošetřit
- a shrne se to jako totální nesmysl

Pardon, tohle neberu, tak se dá shodit úplně všechno.
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Pokud by o tu povinnost volit mělo jít, tak jsem docela pro a mělo by se to dát do zákona jako povinnost v případě, že účast při jakýchkoliv volbách je menší než 50%, tak se stanou neplatnými a pojede se hned druhé kolo s povinnou účastí, kde se nemusí účastnit např. voliči v cizině atd.
Pokud si někdo plete demokracii jen s tím, že má jen práva, tak to vidím opravdu jen u cigánů. V demokracii při průseru (a to 36,5% účast při volbach je !) začínají fungovat i povinnosti.
Crifodo

#22 Příspěvek od Crifodo »

to jsou bláboly jak od studentů humanitních věd :lol:
kdyby takový řeči vedli juvenilové, dalo by se to chápat, ale jestli jsou tu 40, 50+ pamětníci, co už pár režimů v různých stadiích prožili, tak je jejich blouznění o demokracii podivuhodné.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od piitr »

mtajovsky píše:vůbec se neraguje na argumenty pro věc
Tak možná jsem je přehlédl, ale ještě jednou jsem si tu diskusi prošel, a žádný jsem nenašel. Jaký by tedy měl být přínos?
mtajovsky píše:uvede se nějaký okrajový jev, který se dá obtížně ošetřit
To se holt lišíme v názorech, protože mně tohle vůbec nepřipadá jako okrajový jev. To je dost zásadní věc. Pokud si z kandidátů nevyberu (a to je prostě současný stav) a nejsem ochoten volit ani jednoho kandidáta, protože bych se sám za sebe musel stydět, mám právo nevolit. A pokud mě někdo i přesto bude nutit, abych tam chodil, je to pustá buzerace. A já si myslím, že nás úřady buzerují dost, a zavádět další buzeraci se mi nechce.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“