Nokia E7-00 RM-626, mrtvá po flashi

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Philip_Fry

Nokia E7-00 RM-626, mrtvá po flashi

#1 Příspěvek od Philip_Fry »

Rád bych se zeptal odborníků na GSM na jednu věc... Dostal jsem od známého nefunkční Nokii E7, údajně nalezenou. Podařilo se mi ji zprovoznit (pouze na nulu vybitá baterie a trocha bordelu uvnitř, oxidace žádná) a rozhodl jsem se ji přeflashovat, jelikož byla původem od německého T-Mobilu a strašně mě iritoval ten jejich branding (a trošku i to, že telefon neumí česky). Stáhnul jsem si Phoenix Service Software, soubory s firmware (a zde je možná zakopaný pes - neověřil jsem si jejich verzi, takže jsem možná telefon downgradoval) a spustil flash (s PSS jsem nedělal poprvé, dovolím si tvrdit, že ten software znám). Po dokončení flashe čeká PSS na obnovení komunikace s telefonem, který by měl nabootovat, což se nestane, v PSS běží odpočet (Waiting for communication response) a konec. Telefon mrtvý, při pokusu o zapnutí pouze zavibruje, při delším stisknutí POWER zavibruje jednou a po cca 8 vteřinách třikrát. Nelze provést ani dead flash, stále stejný problém. Takže otázka zní, co jsem podělal a zda je možné telefon oživit - otázka je víceméně řečnická, jelikož jsem už telefon svěřil odborníkovi, ale i tak bych rád znal váš názor. Díky.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Na 99% bych to viděl na podflešování, na konci fleše musí dojít k verifikaci, pokud neproběhne, tak se Phoenixu nepodaří spojit s telefonem (je to ona ochrana, která z platformy BB5 dělá platformu BB5 8-) ).
Napiš co jsi tam dával za verzi, mrknu zda se někde neválí něco stejného. Hlavní je to oživit, na češtinu si kdyžtak počkáš.
P.S.: 3x zavibrování je v pořádku, telefon jde do Flash Mode
Philip_Fry

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

Jak už jsem psal, telefon je momentálně u jednoho šikuly na mobily, tak uvidíme, jak s tím pořídí.
Každopádně podflashování je opravdu nejpravděpodobnější možnost, v telefonu už byl nahraný Symbian Belle, což je relativně aktuální záležitost a já ho přeflashoval softwarem 14.2 (tuším), který jsem našel na cpkb.org a vůbec mě nenapadlo, že to nemusí být nejnovější verze. Po neúspěšném flashi jsem si (bohužel pozdě) vzpomněl na NaviFirm a postupně jsem vyzkoušel všechny verze, co tam byly s češtinou (nejvyšší 25.7) i původní T-Mobile firmware podle originálního product code v nejvyšší dostupné verzi 22.14 a i vůbec nejnovější verzi 25.8 v angličtině a bez úspěchu, strávil jsem na tom celé odpoledne, večer a skoro celou noc :)
Ty vibrační odezvy jsem předpokládal, že jsou správné, díky za potvrzení.
Já se na to celé vlastně ptám hlavně z toho důvodu, že jsem při hledání na netu několikrát narazil na informaci, že podflashováním může dojít k poškození HW (nějak se mi to nezdá, ale kdo ví...) a jaké jsou tedy naděje na oživení té cihly :) Předpokládám, že mobil servis bude mít k dispozici mocnější nástroje, než cracknutý Phoenix a to mi dává určitou naději, ale prostě mi to nedá, nezeptat se.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Philip_Fry: zkus hledat, poslední verze pro tvůj model je 111.030.0609
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

Díky ! To je přesně ta informace, kterou jsem potřeboval, že já blb se nezeptal dřív :)
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Já bych to stejně včera večer nezjistil...
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

Tak pánové... Dle vyjádření specializovaného servisu je telefon uvnitř silně zoxidovaný a není možné ho uvést do provozu... Jen tak z legrace jsem ho doma připojil k Phoenixu a flashnul do něj FW, který poradil Michal22 a telefon jede jak namydlený blesk. Díky moc za radu :) určitě zas příště něco odnesu do servisu :D
Mahykhan2

#8 Příspěvek od Mahykhan2 »

I am definitely enjoyed to read this post.

Nokia E52
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Habesan »

To je nějaká SEO taškařice, že jo?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

To je obycajny spam.
jerzzey

#11 Příspěvek od jerzzey »

Bump

This is general forum discussion not Nokia mobiles spam thread..

Thanks
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Habesan »

To je nějaká SEO taškařice, že jo?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“