vyuzitie zapalovacej cievky
Moderátor: Moderátoři
vyuzitie zapalovacej cievky
meno píše:Split píše:Ja len aby ten ohradnik niekoho nezabil...
Zabiť to nezabije nikoho !!!
V amare a na inete je niekoľko schém na jej využitie. Všetko ako VN zdroj (pre teslák,ohradník,ionizátor...). O inom využití neviem !
To si asi ještě neslyšel o VN že říkáš že nikoho nezabije, pěkná kravina!!!!!
RADAR-06 píše:meno píše:Split píše:Ja len aby ten ohradnik niekoho nezabil...
Zabiť to nezabije nikoho !!!
V amare a na inete je niekoľko schém na jej využitie. Všetko ako VN zdroj (pre teslák,ohradník,ionizátor...). O inom využití neviem !
To si asi ještě neslyšel o VN že říkáš že nikoho nezabije, pěkná kravina!!!!!
No hej ! Ale VN zdroj zo zapaľovaciou cievkou z Š120 ťa maximálne pekne nakope ale určite NEzabije !!!
- Artaban001
Vyšlo to v amatérském radiu a není to tak dávno. Vzhledem k tomu, že mám k plynu respekt, tak jsem od realizace upustil.. Jinak, pokud bude zájem, můžu vyhledat a poslat na Upload..
Ale je to priamo spojené zo sieťou takže je to pomerne nebezpečné !!!
Ak chceš stavať el. plot tak musíš použiť niečo oddelené od sieťe napr. trafom alebo z batériovým napájaním !!! Samozrejme el. plot musíš oddeliť od zeme to znamená vedenie pod prúdom oddeliť napr keramickými izolátormy !!! Elektrické ohradníky sa často používajú v poľnohospodárstve pri chove dobytka . Neviem kde chceš ten el. plot používať ale určite by som ho nepoužíval na verejne prístupnom mieste ale až na svojom pozemku ináč by to nemuselo byť v súlade zo zákonom !!!