Náhrada za původní tepelnou pojistku v trafu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milky

Náhrada za původní tepelnou pojistku v trafu

#1 Příspěvek od Milky »

Zdravím. Spálila se mi tepelná pojistka u trafa v bednách Altec Lansing MX5021 tak jsem to dal elektronikovi v práci jestli by mi ji předělal. Ten mi řekl, že tam potřebuje tepelnou pojistku M33 130° ale ta je ve dvou obchodech a v obou není dostupná a napsali mi, že neví jestli vůbec ještě bude. Elektronik tam nechce dávat jinou, že by neudělala dobrou službu. Osobně si myslím, že to je blbost, že kdyby tam strčil nějakou na stejný proud a např. jen 125°C tak to bude v pohodě. Ale to je jenom laický názor a sám tomu rozumím prd. Chci se teda zeptat jakou byste mi navrhli náhradu za tuhle nedostupnou pojistku. Díky :-)
ACDC

#2 Příspěvek od ACDC »

ACDC

#3 Příspěvek od ACDC »

Chtělo by zjistit z jakého důvodu se trafo nadměrně zahřívá, aby po výměně té pojistky to nedopadlo zase stejně.
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

DENKL ji má: http://www.denkl.cz/eshop/m33-vyp.tepl.130st.1a-19094
Samozřejmě, nejprve prověřit, proč "odešla" :wink:
Honza - kokúň

#5 Příspěvek od Zaky »

Oteplení trafa je samozřejmě třeba zkontrolovat, je ale také třeba vzít v úvahu, že tyto tepelné pojistky bývají dimenzované na 1 - 2 A a proudové nárazy při zapínání trafa mohou být zdrojem problému. Jinak admnini tě vyplísní za nové vlákno když už tu jedno o tomto problému máš.
Michal
Milky

#6 Příspěvek od Milky »

Díky moc za tipy, zatím jsem objednal z toho Denklu.
Co se týče proč se přehřálo, budu se ho muset ještě zeptat. Ale mám ty bedny už 4 roky a co jsem se díval na zkušenosti s němi tak nejsem jediný, komu u nich po letech odešlo trafo. Každopádně zkusím zjistit.

Jinak jak říká Zaky, už jsem to tu jednou řešil v Audiotechnice. Ale to vlákno už zapadlo a potřeboval jsem rychlou odezvu. Navíc jsem si řekl, že teď se konkrétně ptám jenom ohledně pojistky tak že to hodím do odpovídajícího tématu.
Honza_dy

#7 Příspěvek od Honza_dy »

Tyhle pojistky odchází samovolně. Jsou to prostě kurvítka. Kupoval jsem do práce několik vařičů z TESCA a všechny byly do týdne KO. Po výměně právě těchto pojistek už jedou bez problému. Nejsou to ale jen vařiče,mám zkušenosti z mnoha dalších zařízení.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Presne tak, uz som parkrat menil tepelne poistky v trafach a vzdy to potom fungovalo bez problemov.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“