USB flash disk PRETEC
Moderátor: Moderátoři
USB flash disk PRETEC
Shodou okolností jsem si právě taky hrál s flash drivem - do PC s MB intel SE440BX-2 jsem přidával PCI USB 2.0 řadič VIA OEM 4+1 s čipem VT6212L. OS MS Windows XP Home OEM SP2. Vsadil jsem řadič, Windows si samy nainstalovaly ovladače. Připojím flash drive (1GB SEITEC 2.0) a nic. Musel jsem nainstalovat ovladače pro VIA6202/6212. Pak to teprve flash drive detekovalo. Ale stejně byl problém se čtením, sice se tvářilo, že vše chodí, ale při kopírování občas nechtělo něco zkopírovat na HDD, HDtune hlásil při testu chyby, rychlost kopírování kolísala od 0 (!) do 6 MB/s. Scaner, co má umět USB 2.0 mi na tom nechodil vůbec, přitom na USB 1.1 na základní desce v pohodě jede. Naproti tomu flash drive PQI 64MB USB 1.1 jel na tom v pohodě.
Asi den jsem si s tím hrál, zkoušel různé ovladače a nakonec jsem rezignoval a řadič vytáhl. Problém bude asi v tom, že přídavná deska je pro PCI 2.2 a MB SE440BX-2 má pouze PCI 2.1 (v MS-6337LE5 s PCI 2.2 to, zdá se, jede celkem v pohodě).
Jinde Ti ten flash drive jede? Deska má USB 2.0 a flash drive USB 1.1? Pozor taky na kablík, pokud nemáš FD strčený přímo do slotu, zjistil jsem, že na jeho kvalitě opravdu hodně záleží.