D-fens perpetum mobile

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

D-fens perpetum mobile

#1 Příspěvek od TAKJAN »

ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jak to tak vypadá, základem veškeré této "supertechniky" je nějaká forma zákmitů či jiskření, která sice nic neušetří, spíš naopak, ale dokáže oblbnout levnou měřící techniku.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Nika
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nika »

No, já si myslím, že základem je zejména neuvěřitelná vychcanost, promiňte mi prosím ten výraz. My jsme fakt neuvěřitelný Banánistán. Ty parchanty patří naházet do Vltavy či jiného vodního toku. Pošlu to jako námět na reportáž do ČT :-)
tomasjedno

#4 Příspěvek od tomasjedno »

Před časem (2-3 roky?) jsem poslal ČOI bonz na jednoho takového prodejce leštěných elektrických prdů. V odpovědi jsem se dozvěděl, že
1) dotyčný zatím jen testuje zahraniční zařízení a případný zájem o ně, takže se nemohl ničeho dopustit
2) ČOI není kompetentní posuzovat, jestli to funguje nebo jestli je to podvod.

Stejný bonz jsem poslal i na Slovenskou obchodní inspekci - ti se ani neobtěžovali odpovědět.
jasin

#5 Příspěvek od jasin »

To je stejná blbost jako ona pověstná krabička pracující na rovněž patentovaném principu, kterou zase jiní podvodníci prodávají v ČR už 20 let aniž by se ocitli v Ruzyni.
Krabičku dáte na půdu a připojíte na síť odkud bere jen pár Wattů. A zakrátko se vysuší dosud vlhké základy domu.
Není jasné proč se nevysuší i obyvatelé.
Tuto blbost za stovku tisíc si koupilo plno lidí. Nejen to, koupili to i do Národního Divadla !!!!
Když hoši vidí jaké (patentované) kraviny jsou lidi ochotni zaplatit tak se rozhodli to také zkusit. Je to přece příležitost - v tomhle Kocourkově.
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

To je este ta lepsia verzia. Ta horsia nepotrebuje ziadny zdroj energie...
helios

#7 Příspěvek od helios »

Do národného to kúpili preto, lebo pri tej cene si mohli dovoliť dávať všimné, nezriedka 20% z predajnej ceny. Ak ich kúpili napr. 10 kusov, niekto z vedenia mal za to krásnu dovolenku, a to sa už oplatí... :P
Takto fungujú štátne zákazky.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Hydrawerk

#8 Příspěvek od Hydrawerk »

rnbw píše:To je este ta lepsia verzia. Ta horsia nepotrebuje ziadny zdroj energie...

Myslíš Aquapol, že jo?? http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1154531826
:pecek: :pecek: :bleble:
Hydrawerk

#9 Příspěvek od Hydrawerk »

Nevím, jestli se to sem hodí, ale tedyhle je pěkný dokument o DFENSovi (aka Ing. Petr Jaroš). https://www.youtube.com/watch?v=r_Epa-Vjlxc
Jimmi2

#10 Příspěvek od Jimmi2 »

Své první perpetuum mobile jsem vymyslel někdy v osmi letech. Už tehdy mi vrtalo, hlavou, proč to nevymyslel někdo jiný, když je to takhle jednoduché.
Nicméně velmi záhy jsem si na otázku dovedl zodpovědět sám - zdánlivě jednoduchý princip v sobě občas skrývá nějakou kličku.

Nicméně pokud D-fens napíše, že topná spirála má vždy 100% účinnost, tak je to jen další klasická "defenzovina". Ona ta samotná spirála opravdu takovou účinnost má, nicméně pak hodně záleží na konstrukci zdroje tepla a konkrétních místních podmínkách, jak moc se to získané teplo dá využít.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“