LED LCD televízor LG 42LE5300, strata príjmu DVB-T
Moderátor: Moderátoři
LED LCD televízor LG 42LE5300, strata príjmu DVB-T
dnes som zistil nepríjemnú vec, keď som prepol TV po dlhej dobe z HDMI vstupu (IPTV) na príjem cez vstavaný DVB-T tuner (DVBT-MPEG4) tak na všetkých TV staniciach uložených v predvoľbách to písalo "žiadny signál" . skúsil som teda znova automaticky naladiť DVB-T no nenašlo žiadnu TV stanicu ani rozhlasové vysielanie. vyskúšal som všetky možnosti aj vypnutie TV zo siete aj načítanie deafultných nastavení, nič nepomohlo. DVB-T vysielanie prijímam na pasívnu prútovú anténu postavenú na okne za TV, anténa je pripojená najprv do ANT vstupu rekordéru (FUNAI WD6D-D4413DB - DVB-T MPEG2) ktorý normálne prijíma DVB-T vysielanie. z rekordéru (RF OUT) ide koaxiálny kábel do TV na ktorej už neviem nič naladiť, vyskúšal som aj priame pripojenie antény do TV - žiadna zmena. Rekordér hlási intenzitu signálu 88% kvalitu 81%. televízor nezobrazí nič ani kvalitu ani intenzitu príjmu.
dalo by sa s touto situáciou v domácich podmienkach ešte niečo urobiť ?
Možno by pomohlo prehratie FW za verziu z roku 2012. - podľa návodu spoločnosti LG
TV kúpený 19.11.2010 (to je asi ta najväčšia smola... )
Ďakujem za každú radu a info.
Není náhodou ta prutová anténa aktivní a nepotřebuje napájení, které jí rekordér poskytne, ale u TV je vypnuté?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
toto zapojenie ANT - RECORDER- TV funguje už dva roky od zakúpenia TV takže s príjmom DVB-T neboli na TV nikdy problémy. až teraz ked TV odmieta čokoľvek naladiť. pred tým keď normálne prijímala DVB-T tak tiež hlásila intenzitu a kvalitu okolo 80%. Použitá anténa je pasívna prútová. bývam v paneláku na 7 poschodí a z okna je priamy výhľad (vzdušnou čiarou) na vysielač ktorý je od miesta príjmu vzdialený cca 15km. kvalitnejšiu anténu by možno malo zmysel pripojiť lenže nieje ju kde umiestniť a rozvody STA sú už roky odstavené.
TV rozhodne opravovať nebudem, bud to nechám na servis (nedávam tomu moc šance, aj potencionálne opravitelnú závadu označia ako nerentabilné - neoplatí sa...) alebo ten tuner nebudem ďalej riešiť, TV bude len ako monitor - monitor za 719€
Nedávno jsem byl u známé, taky měla nějakou LG placku, přestala jí fungovat podobně jak tobě. Odnesl jsem ji do patra, kde měli její synátoři starou Oravu s STB, normálně funkční. Tato LG televize na stejné ÚZ neměla žádný signál. Protože byla ještě v záruce, valila ke Spáčilovi na prodejnu, do necelého měsíce ji měla nazpět s vyměněným tunerem.
Možná máš stejnou závadu, zkus se domluvit s někým tady z fóra.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=53472
Bohužel se mi nepodařilo zjistit, zda tuner DVB-T na tom TV někdy dříve fungoval.
Schéma jsem nikde s pomoci Google nenašel, a tak bohužel nemohu ani kontrolovat napájení na tuneru a navazujících obvodech. Oprava zatím odložena k ledu.
U monitorů jsme opravovali vlastně všechno, tam šlo reportovat až do alelůja. Ale to už je dávno.
Dnes možná i výrobce TV vydá Service Bulletin, ve kterém je psáno že když odejde tuner, musí se vyměnit celý board. Nevím, už to nedělám.
jezevec píše:Není důvod, proč by servis měnil celou desku, pokud je vadný jen volič.
Asi byl, když to tak udělali. Tuner vadný asi nebyl, analog fungoval a pokud sem mohl posoudit tak tuner tam byl pouze jeden pro T a A společný. Mě osobně to bylo šumák, telky nespravuju a nespravoval sem, jen jsme při aktivaci nové STA museli podle smlouvy projít všechny byty, zkontrolovat ÚZ a pokud byli "tupí" nájemníci, tak jim i přijímací zařízení naladit. Tehdy mě zarazilo, že na měřáku vše O.K., parametry C-BER, V-BER, MER, atd., excelentní a telka hlásila "no signál"! Tupan nás napřed obvinil, že chyba je v "naší" ÚZ, ale pak se nechal "přesvědčit", že chyba je v jeho křápu zn. LG. Tato značka totiž patří (co mi říkal jeden člověk z místního autorizovaného servisu), k nejporuchovějším.