A vzhledem k tomu, že naprostá většina obchodníků má marži 50 až XXX %, tak se ze 2% taky neposerou
Porušují zákony v GME Electronic??
Moderátor: Moderátoři
- frantajetel11
- tomasjedno
Tak to potom chápu staskovu radost, když někdo před ním platí kartou. Vydržet desetiminutový psychovýlev frustrované kasabáby a neumlátit ji nákupním košíkem, to hraničí s kandidaturou na Nobelovu cenu za mírp32 píše:... 32 Kč apod. kartou. Z těch si dělá srandu pokladní ještě 10 minut po té co odejdou.
Chápal bych, jak to bylo kdysi, když se musel podepisovat papír podle podpisového vzoru na kartě. Dnes si kartu sám kartu strčím do terminálu, naťukám PIN, vysunu a odcházím. Pokud má někdo představu, že přehrabováním v drobných je právě on mistr světa, tak ho lituju.
Alfa má při platbě kartou automaticky zboží dražší o 1,2% viz. http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=11A140 .
Ano, taky mám karty, ale používám je jen pro výběr hotovosti a všude platím hotovými. Ale to je jen moje zvyklost a nikomu to nenutím a taky nikomu u pokladnu nevystavuji, že mám u sebe 2-5 tisíc v hotovosti jak lidi s 3-6 kartama u pokladen.
- tomasjedno
Já zase platím všude, kde to jde, kartou, a bankomat navštívím tak jednou za čtvrt roku. Nevidím důvod, proč bych měl častěji.p32 píše:...pětistovku, jinak jsou to jen chudáci, co nemaji kartu, ale karta má je.
Ano, taky mám karty, ale používám je jen pro výběr hotovosti...
Jestli karta má mne nebo já kartu, neřeším. Velitel jsem já
- tomasjedno
tomasjedno píše:Já zase platím všude, kde to jde, kartou, a bankomat navštívím tak jednou za čtvrt roku. Nevidím důvod, proč bych měl častěji.
Jestli karta má mne nebo já kartu, neřeším. Velitel jsem já
Ale já nikomu nevnucuji svůj názor na používání karty či placení u pokladen. Kartou vybírám hotovost tak 2x do roka (víc to neřeším) a pokud vybírám za práci peníze v hotovosti, tak je jako takové používám i při placení u pokladny.
Sú banky, ale aj účty (tiež nazývané "produkty"), u ktorých je platba kartou spoplatňovaná, nespoplatňovaná, res. zvýhodňovaná.
Mám účet v banke, kde je výber v hotovosti, príkaz na úhradu, prevod na iný účet a pod. spoplatnený, rovnako ako aj výber z cudzieho bankomatu. Na druhej strane platba kartou je bez poplatku a prevod alebo zadanie príkazu cez internet banking s minimálnym poplatkom. Tak prečo by som sa unúval hľadať bankomat svojej banky, ak platba kartou je výhodnejšia?