NTB Lenovo B580, HDD Western Digital
Moderátor: Moderátoři
NTB Lenovo B580, HDD Western Digital
Zrovna se divím, že WD (Western Digital) odešel. Žil jsem v domění že jsou to dobré disky.
Narozdíl například od ,,seagate", které si vzpomínám, že se ty postarší (vyrobené v minulém stolení) neustále zmenšovaly a hlásily nějáké chybné sektory atp.
Možná už dneska není dobré NIC co se vyrobí, zlatý 90. léta
Možná to byla výrobní vada, taky HDD v notebooku jsou mnohem citlivější než obyčejné ATA disky se širokym konektorem
Jen si vzpomínám, že první moje PC byly haldy šrotu co jsem dostal od sousedů na rozebrání, ale místo toho jsem si z toho složil nějákou 486 nebo Pentium 1 Pro sebe. Byl to Hardware vyrobený mnohem před rokem 2000. Provozní období typuju tak okolo roku 2004-2007 (když to vezmu hodně hrubě)..Běhaly na tom Win98, nemělo to žádná USB, připojený sem byl vytáčeně přímo k pevné lince, takže se k nám většinou nikdo nedovolal, protože jsem furt byl vytočený na internetu, účet za telefon příšerný..
Vzpomínám si, že jsem s těmi seagate dosti zápasil, ty menší 4-5Gb se mi furt změnšovaly na vadné sektory na cca 1Gb, a pak jsem měl asi tři které se jmenovaly ,,CAVIAR", měly typickou velikost nějákých 812mb a typický chrchlavý zvuk
Pak sem měl PC taky 1.6Ghz kde byl Seagate Barracuda 80Gb, který jel potichu a¨le fungoval dobře, přesto jsem byl v nejistotě.. Prostě ty WD na mě působili vždycky dobrým dojmem.. Možná je to dneska úplně, úplně jinak, ale SEAGATE nikdy!!!!!!!!!!!
Mimochodem těch PC jsem měl víc, takže když píšu jenom to, s čím souvisí vlákno a moje diskuze, jsou tam trochu rozdíly a velké skoky v parametrech.
Osobně bych si asi SEAGATE nepořídil, ale přiznám se že kdybych vybíral PC asi bych se něják nezaobíral co ve vnitř je za HDD.
Co opravdu nesnáším, tak značení Green nebo Blue. I když má dělat dojem lepšího, tak u mě to vyvolává dojem odpadu se značkou, aby se to lépe prodávalo.