Spouštení topeni originalní dálkou?
Moderátor: Moderátoři
Spouštení topeni originalní dálkou?
Mel bych tady takovy problemek,mohl by mi nekdo poradit.
Mam ve fordu galaxy prihrivac vody,ktery jsem si zapojil jako nezavisly ohrev vody,spinacem tedy mohu zapnout naftoveho budika bez nutnosti nastartovaneho motoru.Rad bych zapinal i dalkove,staci z okna domu,tedy vzdusna vzdalenost ca.40 m.Chtel bych vyuzit stavajici dalkove otvirani a zavirani dveri originalnim vysilacem,s tim ze bych nejaky obvod,pribaslil na privod k centralnimu zamykani.Nemel by nekdo nejaky napad?
Jinak v podstate staci prihrivac jenom zapnout,ca.15 minut pred odjezdem,dnes vyzkouseno rano teplota -8,zapnul jsem prihrivac rucne v aute,sel jsem do kramu,po navratu ca.15 min jsem odjizdel,start na drc/je to tdi PD/,predehraty motor dle budiku 60 stupnu/v realu to bude mene/,po priblizne 5 km jsem prihrivac rucne vypnul.Prihrivac ma svoji vlastni ridici jednotku,ktera si podava naftu a ridi naftove cerpadelko,v pripade prehrati,nebo dosazeni ca.90 teploty se sam vypne.Myslim ze ma i funkci vypnuti pri poklesu napeti site,ale to jsi nejsem jisty.
Central bude mit asi dva privody na zapnuti a vypnuti,jeste jsem to nezkoumal,jedna se o ford galaxy 2001,vse je tam z koncernu VW,vcetne elektriky.
- Martin_Fio
- Přílohy
-
dalkac_buf.PNG- (12.75 KiB) Staženo 154 x
- Martin_Fio
U TDiček se sériově montovaným příhřevem bez hodin ho řj motoru zapíná když je venkovní pod 5° a voda má méně než 70°.
Jak jsem jiz psal,rucni spousteni a provoz prihrivace,bez nutnosti nastartovaneho motoru mam vyreseno.Jinak se jedna o prihrivac Eberspächer D5Z,je spinan,jak jiz uvadel kolega kolem 5 stupnu,pres cidlo v mororovem prostoru a +12 signalem z beziciho alternatoruPokud se na privede + 12 V na ridici jednotku prihrivace,jako ze je zima a bezi alternator,prihrivac se rozbehne.Zasilam schema,jak to vypada.Za ten zaslany obvod od Jenda KL dekuji,jenom je pro me malo podrobny,neznam hodnoty soucastek.Zkusim se poptat ve svem okoli,na nejakeho sikovneho elektronika,zda by mi to mohl zkonkretizova,nebo nekdo z Vas sikovnych?
- Přílohy
-
schema D3W-Z po upravě.JPG- (99.25 KiB) Staženo 209 x